Nyheder26. maj 2016

Forfatter løfter sløret for ny sæson af ’Broen’: - Det bliver ganske ækelt

Forfatteren bag TV-serien ’Broen’ er godt i gang med at skrive fjerde sæson – og der bliver garanti for en ”ækel” sæson. Og så er det ikke udelukket, at Kim Bodnia vender tilbage som kriminalassistent Martin Rohde
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/broen_caroline_romare.jpg
 (Foto: Caroline Romare/DR1)

Var du en af dem, der elskede ’Broen’ og spændt fulgte med, når Saga Norén minutiøst gennemgik og opklarede mystiske mordsager? Og har du længe set frem til en ny sæson?

Ja, så er der godt nyt!

For over for det svenske medie Aftonbladet afslører forfatteren bag ’Broen’ – Hans Rosenfeldt – nu, at der er en fjerde sæson på vej, og at den nye sæson bliver mindst ligeså spændende som de foregående.

Manuskriptforfatteren er allerede gået i gang med at skrive de første tre episoder af sæson fire – og det tegner allerede nu til at blive hæsblæsende.

- Det bliver ganske ækelt. Det bliver lidt mindre, ikke på så stor en skala, men jeg vil sige, at det er skræmmende, afslører Hans Rosenfeldt over for det svenske medie.

Sæson fire begynder – som de foregående – med et mystisk mord. Denne gang er mordet begået i Danmark – aftenen før Halloween. Og det er der en helt særlig grund til, forklarer forfatteren:

- Halloween er stort i visse dele af Danmark. De går mere 'all in' for det, end man gør i Sverige, så det sker i Danmark på Halloween-natten, siger manuskriptforfatteren til Aftonbladet.

Der er ellers blevet spekuleret meget i, om der overhoved ville komme en ny sæson. For seriens altoverskyggende hovedperson Saga Norén – spillet af Sofia Helin – har nemlig tidligere fortalt, at hun følte sig udbrændt over at spille den socialt akavede kriminalkommissær.

Men nu er hun altså klar til igen at løse mordmysterier – iført sine karakteristiske læderbukser.

Også Thure Lindhardt – der spillede krminalbetjent Henrik – er klar igen, lige som også IT-eksperten John (spillet af Rafael Pettersson) er tilbage.

- Resten er nye, siger manuskriptforfatteren.

I første og anden sæson spillede Kim Bodnia rollen som kriminalbetjent Martin Rhode, men sæson to sluttede med, at han blev fængslet. Derfor medvirkede han ikke i sæson tre. Manuskriptforfatteren har tidligere fortalt, at Kim Bodnia forlod serien på grund af ”kunstneriske uoverensstemmelser”. Han og produktionsholdet var ikke enige i, hvad der skulle ske med hans rolle.

Om han vender tilbage til sæson fire, vides ikke. Men manuskriptforfatteren siger, at intet er afgjort endnu – og at der derfor stadig er en sandsynlighed for, at Kim Bodnia toner frem på skærmen som Martin Rhode igen.

- Vi skiltes som venner. Han havde bare ikke lyst til at gøre det, som vi ville gøre. Vi ønskede ham ud af fængslet, og han ønskede at blive inde, og det var meget svært for os. Han sagde: 'Godt, I gør, hvad I har lyst til, men gør det uden mig', siger Hans Rosenfeldt til Aftonbladet og fortsætter:

- Der er intet, der siger, at han ikke kan komme tilbage, hvis det passer ind i historien, og hvis vi synes, at noget virkelig godt kan komme ud af at bringe ham tilbage. Vi har bevist, at serien kan fortsætte uden ham, så det kan ikke være af nostalgiske grunde, han vender tilbage. Det skal være fordi, vi synes, det virkelig vil gavne serien.

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_90.png

Sponsoreret indhold