Nyheder25. april 2017

Eva Harlou fylder 40: Nu har jeg fundet roen

30'erne forsvandt med et snuptag for arkitekten og tv-værten Eva Harlou, der har givet sig selv et løfte
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/0870.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Med en krævende karriere som arkitekt og designer, to børn og tjansen som værtinde på tv-programmer som "Arkitektens hjem", "Danmarks skønneste hjem" og "X Factor", lægger Eva Harlou, der tirsdag den 25. april fylder 40 år, et hæsblæsende årti bag sig.

- 30'erne for mig er bare væk. De gik bare så lynhurtigt. Jeg brugte dem på at lave to dejlige børn og en masse forskellige arkitekt- og tv-jobs, så der har været masser af indhold, fortæller Eva Harlou, der oprindeligt er uddannet bygningsarkitekt.

De senere år har hun kastet sig over at designe møbler og interiør. Hun har blandt andet tegnet en daybed og et spejlmøbel for Mater Design og en vinkugle for Rosendahl. Hun har ikke fået mindre travlt af at lægge diverse tv-job på hylden for i hvert fald en stund.

At runde det skarpe hjørne er dog ikke noget, der giver hende sved på panden. Tværtimod er det, som om livet på mange måder er blevet lidt nemmere med alderen, mener hun.

- Jeg har fundet meget mere ro med mig selv. Jeg syntes, det var meget værre at blive 30, end jeg synes, det er at fylde 40. Da jeg blev 30, tænkte jeg "ej, hvor er jeg gammel". Jeg synes, jeg burde have nået så meget inden, siger hun.

- Men sådan har jeg det ikke nu. Man bliver lidt klogere og husker måske at tænke på, at man bare skal være glad for, at man i det hele taget fylder 40, for selv i denne alder oplever man jo folk, der bliver syge og mister. Så man bliver mere taknemmelig for bare at være her, siger hun.

I 2016 blev Eva Harlou skilt fra musikproduceren Thomas Troelsen og danner nu par med filmproduceren Martin Jørgensen, der har et ægteskab med prins Joachims ekskone, grevinde Alexandra, bag sig.

Det var en skilsmisse, der grundet de involverede parters status som kendte navne, blev en stor sag i offentligheden. For Eva Harlou har børnenes tarv gennem hele forløbet været hendes førsteprioritet.

- Jeg vil gerne kunne sige til mig selv, når jeg bliver gammel, at jeg gjorde, hvad jeg kunne for at beskytte min familie og mine børn især, og det eneste, jeg har kunnet gøre er, at lade være med at sige for meget om skilsmissen til medierne, forklarer hun.

- Men vi har det godt. Der er ro på. Vi er glade, og børnene er glade. Vi gør os umage for at passe på dem, siger hun.

Hendes 40-års fødselsdag bliver fejret med venner og familie ved en stor middag. Selv om hun beskriver sig selv som "enormt dårlig til at ønske sig noget" så er der alligevel et enkelt ønske, som hun håber, hun selv kan opfylde de kommende år.

- Jeg ønsker mig tid til at kunne fokusere på alt det gode, siger hun.

Derfor har hun også givet sig selv et løfte.

- I 40'erne skal jeg virkelig prøve at knække koden til, hvordan man kan suge oplevelserne ud af det hele. Jeg tror, man kan gøre det ved at omgive sig med en masse dejlige mennesker, der kan være vidne til alt det, man oplever, siger hun.

Se flere billeder af Eva Harlou i galleriet herunder

Eva Harlou: En rigtig brystbabe

Sponsoreret indhold