Nyheder15. januar 2017

Anna skal begrave Emilie Meng: - Et lille forkert ord kan gøre utrolig stor skade

Sognepræsten Anna Kluge skal torsdag forsøge at give familie og venner en smule trøst, når hun begraver den dræbte Emilie Meng. Sognepræsten er ikke i tvivl om, at dagen bliver utrolig hård – både for familie, venner og hende selv
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/emilie_meng_og_sognepraest.jpg
 (Foto: All Over)

Torsdag formiddag skal venner og familie gå den tunge vej til Skt. Povls Kirke i Korsør. Her vil de klokken 11.00 tage afsked med Emilie Meng, der juleaftensdag blev fundet dræbt efter at have været forsvundet i et halvt år.

Det er sognepræst Anna Kluge, der har fået den svære og tunge opgave at begrave den unge og afholdte pige. I et interview med BT fortæller sognepræsten, at hun ikke er i tvivl om, at dagen bliver utrolig hård – både for familien, vennerne og hende selv.

- Jeg vil så gerne hjælpe, men det her er så forfærdeligt. Og derfor er det her rigtig svært for mig. Jeg er også bevidst om, at det her er så sårbart, at et lille forkert ord kan gøre utrolig stor skade, fordi det er så hudløst, siger Anna Kluge i interviewet med BT.

Det var også Anna Kluge, der i sin tid konfirmerede Emilie Meng fra selvsamme kirke. Den tragiske sag har berørt sognepræsten dybt, og i et tidligere interview med SE og HØR fortalte Anna Kluge, at Emilie Meng var med i hendes bønner hver dag. Til det sidste håbede sognepræsten – ligesom resten af Danmark – at Emilie Meng ville komme hjem i live.

https://imgix.seoghoer.dk/emilie_meng_dm-0008-2016.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Det var også Anna Kluge, der konfirmerede den nu dræbte Emilie Meng. Foto: Dan Mariegaard

Desværre var det ikke sådan, det gik, og det meningsløse drab har fået sognepræsten til at sætte spørgsmålstegn ved sin egen tro. Hvorfor sker noget så forfærdeligt?, spørger sognepræsten i interviewet med BT.

Det var Emilie Mengs faster, Jannie Holck Andersen, der lørdag oplyste om den kommende begravelse. I et Facebook-opslag skrev hun, at alle er velkomne til at tænke på både Emilie og hendes familie ved at sende blomster.

- Den 19/1-2017 kl. 11.00 vil vi alle mindes Emilie Meng i Sankt Povls kirke.

- I er velkommen til at sende en tanke til Emilie og familien, ved at få sendt en blomst igennem en af de lokale blomster handler i Korsør. Så tager de sig af levering til kirken.

- Alle der har en relation til familien og Emilie er meget velkommen i kirken. Familien ønsker ikke pressen tilstede, da det er en lukket begravelse. Vi håber I vil respektere dette. Tak, skriver fasteren på Facebook.

Familien tæller blandt andet Emilie Mengs far, Nicolai Skovgaard, der i et tidligere interview med SE og HØR har fortalt om det smertefulde helvede, han har været igennem, siden datteren forsvandt sidste sommer:

- Uvisheden har været frygtelig, og nu er vores værste anelser blevet til virkelighed, fortalte Nicolai Skovgaard, da SE og HØR mødte ham under et fakkeloptog få dage efter, at Emilie Meng var blevet fundet dræbt.

Emilie Meng forsvandt søndag den 10. juli klokken 04 om morgenen, efter at hun havde taget afsked med to veninder på Korsør Station.

Den følgende formiddag skulle hun have været mødt som kirkesanger i Korsør Kirke, men hun dukkede aldrig op. Siden har politiet ledt med lys og lygte efter den afholdte pige, men uden held.

Først juleaftensdag fandt en hundelufter liget af pigen mere end 60 kilometer fra stationen.

Du kan se billeder fra en mindegudstjeneste og fakkeloptog herunder:

Mindegudstjeneste for dræbte Emilie Meng

Sponsoreret indhold