
Sådan vandt han bagedysten: Emil bagte 19 timer HVER dag

Han imponerede både dommerne og danskerne med sine smukke lagkager, fondanter og mille-feuilles.
Og det kom da heller ikke bag på særligt mange, at det var den unge Emil Obel, der løb med sejren i ”Den store bagedyst” sidste år.
Nu afslører den unge fyr fra Lyngby, at han bestemt ikke kom sovende til bagedyst-trofæet. Under de sidste tre programmer bagte han stort set hele døgnet.
I et interview med Ude & Hjemme fortæller Emil, at han stod op klokken syv om morgenen for at begynde at bage og øve sig.


Bagedyst-deltagere afslører deres julehemmeligheder
Først klokken 2 om natten var han færdig. Og i løbet af dagen blev det kun til få spisepauser og lidt fotografering til hans instagram-profil, der i dag har flere end 72.000 følgere.
Artiklen fortsætter under billedet...

Jasmin, Jon og Emil var finalisterne i "Den store bagedyst" 2018. Foto: Agnethe Schlichtkrull
Selv om Emil gennem hele sæsonen var storfavorit, følte han alligevel, at der skulle sættes noget ekstra på spil i finalen.
- Min mesterværkskage havde mine signatursmage. Jeg havde ventet med at bruge den til, hvis jeg kom i finalen. Det var lidt et sats, fortalte Emil, da SE og HØR mødte ham i hans hjem i Kongens Lyngby tilbage i november.

”Den store bagedyst” koster klejner

”Bagedyst”-Jon scorer job hos Timm
Emils mesterværkskage var en Halloween-kage pyntet med edderkoppeben og glasskår af isomalt med smag af blandt andet ingefær og lime.
- Jeg havde fem dage til at øve begge kager før finalen, så det var hårdt, tilføjede Emil om processen op til finalen.
- Der var et par småfinesse-fejl, men jeg var tilfreds. Det gik, som det skulle, fortalte bagedysteren om finalen.