”Badehotellet”s Bjarne Henriksen: Elsker en go’ cigar

Bjarne Henriksen

Bjarne Henriksen

(Foto: Thomas Laursen)

Mmmm... Det dufter godt, siger Bjarne Henriksen, mens han sætter næsen ned i et omblad og snuser godt ind.

Den 59-årige skuespiller er som skabt til rollen som cigarfabrikant Frigh i ”Badehotellet”. 

– Jeg synes, det er skønt at spille rollen som en mand, der i vore dage er en ukurant herre. Han er rund og fyldig og ryger cigarer og drikker cognac. Jeg er selv en livsnyder. Jeg kan godt lide en god cigar og en portvin eller whisky. Jeg er ikke nogen afholdstype. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle være det, siger Bjarne Henriksen, da SE og HØR møder ham i The Danish Pipe Shop i København.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Bjarne Henriksen.

Mmmm... Bjarne Henriksen kan godt lide duften af tobaksbladene. (Foto: Thomas Laursen)

Her skal CigarNielsen lære skuespilleren at rulle sine egne cigarer.

– Jeg ryger vel ti cigarer om året, men når jeg er på ”Badehotellet”, er det blevet til lidt mere. Nogle gange er det til de andre skuespilleres utilfredshed. Så siger de: ”Ååh, skal du ryge cigarer igen?”. Men jeg er jo cigarfabrikant, og dengang røg man meget, siger Bjarne Henriksen.

I privaten er det ofte forbundet med fred og ro, når han forkæler sig selv med en god cigar. 

– Det er faktisk afstressende at ryge en cigar. At ryge en cigar er mere elegant og noget, jeg nyder at gøre, når jeg har god tid. Når man ryger en smøg, er det den korte smag af tobak og nikotin, man får, siger skuespilleren. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

Bjarne Henriksen

Bjarne Henriksen bor med sin kæreste Anja Vang-Kragh på Frederiksberg. Han er far til Sofie på 26 år og Emil på 28 år, der er flyttet hjemmefra. (Foto: Mikael Rieck)

Selv om mange vil kalde det en last at ryge, ser han det ikke som noget negativt.

– Jeg synes ikke kun, laster er forfærdeligt. Der skal også være lidt laster i livet, ellers tror jeg, det bliver meget kedeligt. Man har tid til at tænke sig om, når man sidder og ryger en cigar. Så cigarer er for folk, der vil have endnu bedre ideer, siger Bjarne Henriksen med et smil.

I mellemtiden har han lært at rulle sin egen cigar. 

– Det er ikke nogen nem opgave at rulle en cigar, men jeg fik god hjælp af min mester. Hvis jeg ikke havde gjort det, var det nok ikke blevet så god en cigar, erkender Bjarne Henriksen.  

Se Bjarne Henriksen rulle cigarer i videoen:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close