Nyheder24. februar 2016

Ekspert: United-nederlag til FCM vil være det pinligste i 50 år

6’erens fodboldekspert Morten Bruun er er ikke i tvivl om, at et samlet nederlag til FC Midtjylland vil være et af de mest pinlige nederlag i klubbens historie
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/morten-bruun-web0_0.jpg
 Foto: Discovery Networks

Fodboldfans i Danmark og Europa har været på den anden ende siden FC Midtjyllands sensationelle 2-1-sejr over Manchester United i torsdags.

Returkampen spilles på Old Trafford i Manchester torsdag og hvis danskerne løber med den samlede sejr, vil det være englændernes pinligste nederlag i en europæisk turnering i 50 år, mener Morten Bruun, ekspertkommentator på 6’eren og glødende United-fan.

- Det vil være det måske pinligste nederlag i klubbens historie i europæisk sammenhæng. Jeg har fulgt Manchester United siden 1975, og det vil i hvert fald være det mest pinlige nederlag i den periode. Ikke mindst fordi man møder et hold, der ikke har spillet en tuneringskamp i to måneder, siger Morten Bruun til SE og HØR. Han uddyber:

- United har før lidt pinlige nederlag, for eksempel til MK Dons i Capital One-cuppen, men der var MK Dons i gang med tuneringen og Manchester United nedprioriterede kampen. Det er fair nok, at nævne de mange skader, for det er uhørt mange. Men et nederlag vil være en kæmpe katastrofe. Det mest pinagtige nederlag i 50 år for Manchester United.

De seneste måneder har resultaterne svigtet det engelske storhold, og manager Louis van Gaal har forandret sig i takt med de skuffende præstationer på banen, mener Bruun.

- Van Gaal er meget selvsikker og arrogant. Men nu er han meget mere ydmyg i forhold til for et par måneder siden. Han har altid haft ry for at være meget hård på sine pressemøder og nedladende over for folk, der stiller spørgsmål som han ikke bryder sig om. Hans arrogance lider i øjeblikket, og han virker temmelig menneskelig lige nu, siger Morten Bruun.

Hvor længe kan van Gaal overleve i trænersædet, hvis det traditionsrige storhold ryger ud til FC Midtjylland? Det har Morten Bruun både et urealistisk og et realistisk bud på.

- Jeg har lyst til at sige under 24 timer. Det kan godt ske, men jeg har en klar fornemmelse af, at der nærmest er taget en principbeslutning i Manchester Uniteds ledelse om, at han kører sæsonen færdig. Ellers tror jeg, han var røget ud i december, hvor Manchester United røg ud af Champions League og spillede endnu dårligere, siger Morten Bruun, der kommenterer kampen sammen med Zak Egholm på 6’eren.

Optakten starter på 6’eren torsdag kl. 19, og selve kampen fløjtes i gang klokken 21.05.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_9.png

Sponsoreret indhold