Nyheder18. februar 2016

Midtjylland bankede mægtige Manchester

FC Midtjylland fik drømmeresultat mod Manchester United

FC Midtjylland spillede mere end lige op med Manchester United og vandt 2-1 hjemme i Herning.

Mod forventning lagde FC Midtjylland et højt pres fra start til stor glæde for de mange fremmødte fans. Faktisk var det meget tæt på, at danskerne kom foran efter bare 11 minutter. Kun en god refleksredning fra Sergio Romero, der i sidste øjeblik afløste det normale førstevalg i målet, David de Gea, forhindrede en overraskende føring til ulvene.

United fortsatte det lidt famlende spil, der har givet dem problemer hjemme i Premier League. Det så ud som om englænderne stort set kun satsede på høje bolde og stikninger til de hurtige offensive spillere Memphis Depay og Anthony Martial oppe foran.

Manchester-spillerne fik efterhånden bidt sig mere fast omkring hjemmeholdets felt. Værterne spillede sig til en gigantisk kontramulighed efter 35 minutter spil, men få sekunder senere vente Depay flot rundt i jydernes felt og i sendte bolden i nettet.

Kommentator på 6-eren, Zak Egholm, sagde før kampen til SE og HØR, at Midtjylland med fordel kunne satse på Pione Sistos individuelle kvaliteter. Og han fik ret. Det var netop Sisto, der på et flot skud lige ude foran feltet sørgede for pausestillingen 1-1

Udebaneholdets manager Louis van Gaal må have givet en verbal skideballe under pauseteen, for det var et helt andet United-hold, der kom på banen i anden halvleg. Det engelske storhold spillede sig gang på gang til muligheder tæt på Superliga-mandskabets mål.

Et mål lå og lurede i den iskolde vinterluft.

Men den næste store mulighed tilfaldt den tårnhøje FCM-angriber Paul Onuachu, der satte hovedet på et godt indlæg. Keeper Romero leverede endnu en klasseredning.

Det fik den midtjyske optimisme til at blomstre, og langsomt blev United presset tilbage. Og Paul Onuachu var slet ikke færdig. Efter 76 minutter fik han en lidt tilfældig bold i fødderne. Den slap fra ham, men sekundet senere var bolden tilbage for angriberens fødder. Som det mest naturlige i verden sendte han koldt bolden i nettet til 2-1. Stadion brød ud i vild jubel. De danske mestre var mere end godt på vej til at lave sensationen.

Manchester United kom sig aldrig over chokket. FC Midtjylland kan tage en sensationel 2-1-sejr med sig til returkampen om en uge.