Ekspert om Joachims tv-optræden: Ret usædvanlig

(Foto: Claus Poulsen)

- Det er ret usædvanligt. 

Sådan siger kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen om prins Joachims optræden direkte i TV2-programmet Go' aften Danmark torsdag aften, hvor prinsen var inde for at fortælle om sin rejse til Nepal som protektor for organisationen Care. 

- Man må se det som et udtryk for en ny stil. Det er endnu et skridt i retningen af en modernisering af kongehuset, at kongelige begynder at stille op til den slags. Normalt bliver de interviewet i egne, vante omgivelser, på pressemøder eller efter aftale med et blad eller en avis. Men det er usædvanligt at gå ind i et fast koncept som "Go' aften Danmark", fortæller Lars Hovbakke Sørensen. 

Ifølge ham er det nemlig ikke noget, som de kongelige normalt gør.

- Og slet ikke en, der er så højt placeret i kongehuset, som prins Joachim er, lyder det. 

Kan øge popularitet

Det er ifølge eksperten også overraskende, at det lige netop er prins Joachim, som stiller op til interviewet. 

- Han er jo ellers en, der holder meget på formerne - i modsætning til sin bror, kronprins Frederik, som i virkeligheden er lidt mindre formel. Når prins Joachim gør det her, er det et udryk for, at selv de mest royale af de royale også hele tiden fornyer og moderniserer sig. 

Eksperten påpeger samtidig, at det kan være noget, prins Joachim gør for at gavne sit image. 

- Han er jo ikke det mest populære medlem af kongehuset, så det kunne måske være med til at øge hans popularitet, at han stiller op til sådan noget som det her, siger han. 

Lars Hovbakke Sørensen mindes ikke, at det nogensinde er sket før, at en fra kernen af kongefamilien har været inde i "Go' aften Danmark"-studiet. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close