Prins Joachim scorer 22 millioner

(Foto: Claus Poulsen)

De bånd, prins Joachim har til Sønderjylland, bliver svagere og svagere – og formuen større og større.

Senest har Danmarks 47-årige juniorkonge solgt den kombinerede ferie- og landbrugsejendom Sødamgaard i nærheden af Tønder for ikke mindre end 22.319.597 kr.

Sødamgaard dækker et areal på størrelse med 2100 parcelhusgrunde. Bygningerne fylder 321 kvadratmeter, og ifølge hjemmesiden www.sommerferie.nu har man kunnet leje den næsten 250 år gamle ejendom som feriebolig – til priser fra 3000 til 8000 kr. om ugen – afhængigt af årstiden. Til sammenligning krævede prinsen 34.000 kr. om ugen for at udleje sit franske sommerslot, som også har været på salgslisten.

Der var inden salget ikke tinglyst nogen gæld på Sødamgaard, så de godt 22 millioner kr. glider lige ind i Joachims pengetank.

Og den bugner. Som bekendt solgte han for et par år siden folkegaven Schackenborg Slot til en fond stiftet af vennerne fra ECCO, LEGO og Danfoss. De skød 100 millioner kr. i overtagelsen.

Da prinsens lån blev indfriet, var der 56 millioner skattefri kroner tilbage – et beløb, som havnede på Joachims konto.

Nu er det kun et stykke landbrugsjord på størrelse med en stor parcelhusgrund tre kilometer nord for den dansk-tyske grænse, som stadig binder prins Joachim til grænselandet.

Men mon ikke Joachim er villig til at sælge, så han kan koncentrere sig om luksuslivet i sin 34,5 millioner kroners Klampenborg-villa nord for København? 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close