Nyheder28. maj 2017

Ekspert før Frederiks fødselsdag: Konge til nytår?

Det er ikke utænkeligt, at dronning Margrethe vil gøre kronprins Frederik til kongerigets regent i forbindelse med hans næste fødselsdag.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/frede_0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Fredagens fødselar kronprins Frederik kan roligt lade sig hylde af hele sin store familie med tanken om, at hans mor styrer pligterne som landets overhoved.

Med sit drengede smil kan han se tilbage på 49 år, hvor andre har haft det ansvar, som han altid har vidst en dag skal blive hans eget.

Men kronprins Frederik kan også se et år frem i tiden, hvor alderen runder det halve århundrede, og jernmandsprinsen derfor ikke længere kan løbe, cykle eller svømme fra sin status som seniormedlem af kongefamilien.

Muligvis kan kronprinsens mor finde på at bruge netop 50-årsdagen til at understrege sønnens nye rolle – og muligvis også give ham titlen konge.

Situationen er helt oplagt, mener historiker og kongehus-ekspert Sebastian Olden-Jørgensen.

– Jeg vil ikke sige, at det er sikkert, men jeg anser det absolut for en mulighed, lyder det fra eksperten.

Han peger på, at flere faktorer spiller sammen og må give dronningen tanker om at sende faklen videre til sin ældste søn:

Dronning Margrethes til tider svækkede helbred, far Henriks pensionering, og at Frederik og Mary de seneste år har fået flere opgaver og er blevet sat godt ind i arbejdet som regentpar.

– Jeg vil ikke sige, at det peger direkte imod en abdikation, men det peger mod, at dronningen giver sig selv valget. Så kunne hun præsentere det ved næste nytårstale, siger eksperten.

Læs hele historien om kronprins Frederik og meget mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold