Nyheder21. maj 2017

Kongehusekspert: Margrethe fortsætter, til hun styrter om

– Kongehuset er landet i en låst position. Og hun fortsætter åbenbart, til hun styrter om, lyder det fra kongehuseksperten.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/s01.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Den ærekære dronning har tilsyneladende ikke lyst til at sætte gang i rygter om sin egen pensionering ved at give nogle af sine opgaver fra sig til 48-årige sønnike og tronarving kronprins Frederik.

Og arbejdsiveren hos dronning Margrethe er ingen overraskelse for historiker og kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen.

– Det er denne pligtfølelse og et ønske om at holde befolkningen skadesløs, som er meget tydelig hos hende, siger eksperten til SE og HØR.

Han mener ikke, at der er tegn på, at dronningen vil til at lægge flere af sine opgaver over til sine sønner.

For dronning Margrethe har gjort det klart, at hun ikke bryder sig om rygter om, at hun er på vej mod en pensionering som prins Henriks – og uden sin mand med sig i marken, arbejder hun nu for dem begge.

– Ingen ville kritisere hende for at drosle lidt ned. Det er kun denne situation med prins Henriks pensionering og den røre, det har skabt, som gør det ekstra svært for hende. På grund af ham vil man hele tiden spørge, om dronningen er på vej mod det samme, siger kongehuseksperten og fortsætter:

– Kongehuset er landet i en låst position. Og hun fortsætter åbenbart, til hun styrter om, lyder det fra kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen.

Læs mere om kongefamilien i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold