Nyheder29. juli 2023

Efter koranafbrændinger: Udenrigsministeriet aktiverer krisestab

Krisestab og den internationale operative stab er aktiveret for at håndtere internationale reaktioner på koranafbrændinger
Koranafbrændingerne har skabt vrede i de muslimske lande.
Koranafbrændingerne har skabt vrede i de muslimske lande.
 Foto: Anushree Fadnavis/Reuters/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Efter koranafbrændinger: Nu starter underskrifter til nyt borgerforslag

Udenrigsministeriets krisestab og den internationale operative stab er nu blevet aktiveret for at håndtere internationale reaktioner på koranafbrændinger.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Det sker efter, at der i den seneste uge har været tusindvis af borgere i muslimske lande, der har demonstreret mod Danmark, og 15 lande har udsendt officielle erklæringer med fordømmelse af Danmark.

Det er som følge af reaktioner fra lande som Iran, Irak og Tyrkiet, at Udenrigsministeriet har været nødsaget til at aktivere krisestaben samt den internationale operative stab, lyder det.

Helt konkret betyder det, at der er indkaldt flere medarbejdere på arbejde, som deltager i daglige møder.

På møderne i Udenrigsministeriets krisestab deltager både medarbejdere fra Udenrigsministeriet i København samt Udenrigsministeriets ambassader.

Her bliver der blandt andet gjort status på, hvordan de forskellige lande har reageret på koranafbrændingerne i Danmark.

Derudover ser man frem mod de nye demonstrationer, der er anmeldt i Danmark, og hvilke internationale reaktioner det kan medføre.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) udtalte sidste lørdag, at det er "en skændig handling" at krænke andres religion.

- Jeg fordømmer den slags dumheder, som en lille håndfuld enkeltpersoner lavede i går foran den irakiske ambassade, sagde Lars Løkke Rasmussen i en skriftlig kommentar.

- Det er en skændig handling at krænke andres religion. Det gælder både afbrænding af koraner og andre religiøse symboler. Det har intet andet formål end at provokere og skabe splittelse.

Sponsoreret indhold