Nyheder29. juli 2023

Efter koranafbrændinger: Nu starter underskrifter til nyt borgerforslag

Offentlig ødelæggelse af hellige skrifter af stor religiøs betydning skal opfattes som racisme, lyder det
Fredag eftermiddag var hundredevis af mennesker til stede på Christiansborg Slotsplads for at demonstrere mod koranafbrændingerne.
Fredag eftermiddag var hundredevis af mennesker til stede på Christiansborg Slotsplads for at demonstrere mod koranafbrændingerne.
 Foto: Presse-fotos.dk

LÆS OGSÅ: Hundredevis på gaden: Protesterer mod koranafbrændinger

Koranafbrændinger i Danmark og Sverige har udløst vrede i de muslimske lande, som nu kræver handling fra Danmark.

De seneste par uger er der blevet brændt og ødelagt koraner foran ambassader i både København og i den svenske hovedstad, Stockholm, og det har nu har fået borgere i Danmark til at samle underskrifter til et nyt borgerforslag.

- Offentlig ødelæggelse samt vanhelligelse af hellige skrifter og/eller symboler af stor religiøs betydning skal opfattes som racisme og derfor omfattes af straffelovens § 266b (racismeparagraffen), lyder det blandt andet i forslaget.

- Selvom ytringsfrihed er en af grundpillerne i et demokrati, så vil eksempelvis en offentlig koranafbrænding såre en stor gruppe mennesker og er derfor helt på linje med en offentlig racistisk eller kønsdiskriminerende udtalelse, står der videre.

I skrive stund er der 12.832 mennesker, der støtter forslaget, som blev igangsat 25. juli.

Hvis 50.000 personer med stemmeret til folketingsvalg støtter forslaget, kan det blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget.

Det skal ske inden 21. januar 2024, der altså er slutdatoen for borgerforslaget.

Fredag eftermiddag var hundredevis af mennesker til stede på Christiansborg Slotsplads for at demonstrere mod de koranafbrændinger, der har fundet sted de senester uger.

Det skrev TV 2, der havde en reporter, som befandt sig på Christiansborg Slotsplads.

Den pågældende reporter fortalte til eget medie, at demonstrationen forløb sig fredeligt med taler samt oplæsning fra Koranen.

"Ja til dialog, nej til hån og had, ja til kærlighed, nej til hån og had", blev der blandt andet sagt ved demonstrationen.

Sponsoreret indhold