Nyheder1. januar 2017

Dyrholm vil tilbage foran linsen efter instruktørdebut

Efter at have instrueret to afsnit af den nye sæson af Arvingerne, er der ingen planer om at skifte karriere.
https://imgix.seoghoer.dk/media/b0885abd1d4448dfa96ad60076f1db8b.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Når tredje sæson af DR's successerie Arvingerne har premiere den 1. januar, bliver det samtidig skuespillerinden Trine Dyrholms instruktørdebut.

I sommer kom det frem, at hun havde fået lov til at instruere to afsnit - nemlig afsnit fem og seks - i den nye og sidste sæson af tv-serien.

Man kunne umiddelbart tro, at det ville give den erfarne skuespillerinde blod på tanden, men ifølge Trine Dyrholm selv, har hun ikke behov for at skifte karrierespor og instruere flere film eller serier fremadrettet.

- Det er ikke noget, jeg har planer om lige nu, fortæller den prisbelønnede skuespillerinde.

- Jeg er jo ikke uddannet instruktør, men måske tør jeg kaste mig ud i at lave mit eget på et tidspunkt, fortsætter Trine Dyrholm.

I den nye rolle som instruktør har hun dog kunnet trække på sin erfaring foran kameraet og hendes interesse for det visuelle og for at fortælle historier, men der er et helt klart krav, hvis hun skulle forsøge sig som instruktør igen.

- Det skal være noget materiale, som jeg tror på, at jeg kan forløse, ellers vil jeg ikke gøre det, siger hun.

Den Bodil-vindende skuespillerinde lægger ikke skjul på, at det var en udfordrende og sjov oplevelse at skulle instruere, men det er foran kameraet, at man primært kommer til at opleve hende - også fremover.

Arvingerne III har premiere søndag den 1. januar og bliver den sidste sæson i serien om Gro, Frederik, Emil, Signe og Grønnegaarden.

/ritzau/FOKUS

Sponsoreret indhold