Nyheder14. december 2016

Se billederne: Dronning Margrethe som Lucia-brud

Tirsdag var det som bekendt Luciadag, og over hele landet gik børn i alle andre rundt med lys i hånden og sang. I går genoplivede kongehuset også, hvordan det så ud, da dronning Margrethe selv var klædt i hvidt for 70 år siden
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mar.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Tirsdag den 13. december var som bekendt Luciadag. Over hele landet gik børn i alle aldre rundt med lys i hånden og sang ”Nu bæres lyset frem - stolt på din krone…”.

I går var det præcist 70 år siden, at dronning Margrethe selv gik og sang de velkendte toner klædt i hvidt.

Og det fejrede kongehuset ved at lægge en række billeder op, der viste dronning Margrethe som Luciabrud for 70 år siden.

Både på kongehusets Facebook-side og på kongehusets Instagram-side var der billeder af en lille Margrethe til Luciadag sammen med sin søster – naturligvis klædt i hvidt og med lys i hånd og hår.

- Prinsesse Margrethe som Luciabrud og Prinsesse Benedikte med englevinger på den svenske ambassade, 1946, skriver kongehuset som kommentar til billedet på Instagram.

Luciadagen er en festdag for lyset og den hellige Lucia. Lucia var en ung kvinde, der levede i byen Syrakus på Sicilien i 300-tallet. Her delte hun mad ud til de fattige i byen, og hun havde et lys på hovedet for at have begge hænder fri til at bære på maden.

Men en forsmået frier blev skyld i, at Lucia blev offer for kejser Diocletians forfølgelse af kristne.

Fejringen af Lucia-dagen har spredt sig til Danmark fra Sverige. Det første Lucia-optog herhjemme fandt sted i Scala i København under besættelsen i 1944.

Sponsoreret indhold