Nyheder2. januar 2018

DR klippede "Broen" om før premieren

Inden premieren på første afsnit af sæson fire valgte DR at ændre i åbningsscenen i den populære krimiserie "Broen". - Det drejer sig om nogle enkelte voldsomme billeder, som er fjernet, men som ikke ændrer på indholdet af scenen, siger Pil Gundelach Brandstrup til DR
https://imgix.seoghoer.dk/saga_thure.jpg
 (Foto: DR1)

På årets første dag fik danskerne et længe ventet gensyn med Saga Norén og Henrik Sabroe.

Mandag aften sendte DR således første afsnit af sæson fire af ”Broen”.

Men de krimihungrende TV-seere fik ikke helt den version af første afsnit, der egentligt var tiltænkt.

DR havde nemlig valgt at klippe om i åbningsscenen, hvor en kvinde bliver brutalt stenet til døde.

Det skriver DR.

- Vi har valgt at klippe ned i den del af åbningsscenen, som er ret barsk og eksplicit. Det skyldes, at vi den 1. januar sender første afsnit af 'Broen' lige efter første afsnit af 'X Factor' og altså kan risikere, at yngre seere ikke når at komme væk fra skærmen, siger kanalchef i DR, Pil Gundelach Brandstrup, til DR og tilføjer:

- Det drejer sig om nogle enkelte voldsomme billeder, som er fjernet, men som ikke ændrer på indholdet af scenen, siger Pil Gundelach Brandstrup til DR.

I fjerde sæson forsøger Henrik Sabroe (spillet af Thure Lindhardt) sammen med sin nye kollega (spillet af Mikael Birkkjær) at opklare det brutale bord på den danske chef for Udlændingestyrelsen, der er blevet stenet til døde under Øresundsbroen.

Imens forsøger Saga Norén (spillet af Sofia Helin) at hænge sammen på sig selv, mens hun sidder fængslet for mordet på sin egen mor.

Anmelderne har allerede rost sæsonpremiere til skyerne. Ekstra Bladets anmelder gav serien fem stjerner og skrev blandt andet i sin anmeldelse:

- ”Broen” har stadig en herlig kuldslået grundtone og emmer af den nordisk tristesse, som krimifans over hele verden åbenbart elsker at svælge i. Så alt tyder på, at man med sindsro - eller måske netop mangel på samme - godt kan afsætte de kommende syv søndage til at få bundet alle sløjferne sammen, da indeværende sæson angiveligt skulle være den absolut sidste, skrev Ekstra Bladet blandt andet i sin anmeldelse.

Sponsoreret indhold