Nyheder28. december 2016

Dødssyg Kløvedal modtager Dronningens ridderkors

Eventyreren blev i går æret med en af de største hædersbevisninger man kan få
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kloevedal.jpg
 Foto: Finn Hagemann

Eventyreren Troels Kløvedal modtog i går en af de største hædersbevisninger man kan få i Danmark. Han modtog nemlig Dronningens ridderkors, det skriver Ekstra Bladet.

Han kalder hædersbevisningen for en af de største oplevelser i hans liv.

- Livet har været kærlighed og kildevand, men at få dronningens værdsættelse og tilmed få den overrakt af admiral Wang, der i sin tid bad mig lave flådens 500 årige historie, er nok et af de største øjeblikke i mit liv, siger Troels Kløvedal i en pressemeddelelse.

Kløvedal fik overrakt ridderkorset af kontreadmiral Nils Wang på dronning Margrethes vegne.

- Gennem sit forfatterskab, tv-serier, og utallige foredrag har Troels Kløvedal bragt den store verden ind I de danske stuer. Han har været en meget fornem ambassadør for sit land. Jeg har gennem de seneste mange år haft et tæt venskab med Troels som jeg har lært at kende som et menneske, der udover at nære en stor kærlighed til livet og havet, også nærer en stor kærlighed til sit land, fortæller Nils Wang om grunden til, at Troels Kløvedal nu får ridderkorset.

Troels Kløvedal stod tidligere i år frem og fortalte, at han lider af ALS og en kronisk lungesygdom.

- At jeg skal dø er helt sikkert, og de fleste dør efter nogle få år, men for mig er spørgsmålet, om det er om to måneder eller et halvt år. Jeg håber, at jeg dør af mine lunger, inden lammelserne begynder at indfinde sig. Rent kropsligt fungerer jeg, men mine lunger er meget syge, og jeg taler meget, meget svagt og meget utydeligt, fortæller 73-årige Troels Kløvedal i bogen ”Modne Mænd”.

Du kan se flere billeder af Troels Kløvedal i galleriet herunder

Troels Kløvedal - billeder af hans liv

null

Sponsoreret indhold