Nyheder12. oktober 2016

Kløvedal ramt af sjælden sygdom: Har måske kun få måneder tilbage

Eventyreren Troels Kløvedal afslører i en ny bog, at han er ramt af den frygtede sklerose-sygdom ALS og en kronisk lungesygdom. Den 73-årige globetrotter ved, at han skal dø og tror ikke, at han har lang tid igen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-78696.jpg
 Foto: All Over

Han har sejlet Jorden ikke bare én gang. Ikke bare to gange. Men hele tre gange. Han har oplevet den smukkeste natur, oplevet den vildeste natur – og set steder, vi andre kun kan drømme om.

Han har ”elsket de smukkeste, dejligste kvinder”, som han har fået fem skønne børn med.

Men om lidt er eventyret formentlig slut for Troels Kløvedal.

Eventyreren og globetrotteren afslører nu i en ny bog, at han er ramt af alvorlig sygdom. Den 73-årige sømand fortæller ifølge BT, at han har fået konstateret både ALS og en kronisk lungesygdom.

- At jeg skal dø er helt sikkert, og de fleste dør efter nogle få år, men for mig er spørgsmålet, om det er om to måneder eller et halvt år. Jeg håber, at jeg dør af mine lunger, inden lammelserne begynder at indfinde sig. Rent kropsligt fungerer jeg, men mine lunger er meget syge, og jeg taler meget, meget svagt og meget utydeligt, fortæller 73-årige Troels Kløvedal ifølge BT i bogen ”Modne Mænd”, der udkommer fredag.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sh-00129_2.jpg
 (Foto: All Over)

Troels Kløvedal på eventyr med Nordkaperen. Se flere fotos i bunden af denne artikel. Foto: All Over

Troels Kløvedal, der blev kendt og elsket for sine levende og eventyrlige programmer om skibet Nordkaperen, begyndte at vise symptomer på at være alvorligt syg i begyndelsen af 2015. Symptomerne tydede på, at den rejselystne kaptajn var ramt af den alvorlige lungesygdom bronkiektasi, der ødelægger luftvejene.

Desværre var det ikke den eneste sygdom, der angreb Troels Kløvedals krop. I juli måned i år fik han konstateret sklerose-sygdommen ALS, der er en kynisk sygdom, der langsomt, men sikkert lammer hele kroppen.

Netop lammelserne er dét, som Troels Kløvedal frygter allermest.

- Jeg kan godt finde ud af det at dø. Det har min livserfaring hjulpet mig med, men at skulle blive lam først, det kan jeg ikke acceptere, og derfor har jeg også skiftet holdning til aktiv dødshjælp. Før syntes jeg, at lovgivningen var ok, men i dag synes jeg, at man skal have ret til at dø, når vil, siger Troels Kløvedal i den nye bog, der udkommer fredag.

Midt i det alvorlige sygdomsforløb har Troels Kløvedal dog fået stor støtte fra sin familie, der blandt andet tæller fem børn.

- Jeg kan godt spekulere over, hvor hjælpeløs jeg bliver til sidst, men mine vidunderlige døtre siger: ’Far, vi er hos dig’ – og når jeg kigger ind i deres glade ansigter, glemmer jeg alt om min tilstand, siger Troels Kløvedal ifølge BT i den nye bog.

Foruden sine døtre Gurlig Marie Sille og Lærke har han også sønnen Mikkel Beha, der ligesom sin far har lavet talrige TV-dokumentarer om livet til søs.

Du kan se billeder fra Troels Kløvedals liv i galleriet herunder:

Troels Kløvedal - billeder af hans liv

Sponsoreret indhold