Ramt af sjælden sygdom: Nu går Troels Kløvedal ind for aktiv dødshjælp

Troels Kløvedal.

Troels Kløvedal.

(Foto: All Over)

Livet har taget en alvorlig drejning for 73-årige Troels Kløvedal. Den eventyrlystne globetrotter og kaptajn er ramt af ikke bare én, men hele to alvorlige sygdomme.

Sidste år fik han konstateret den kroniske lungesygdom bronkiektasi, der ødelægger luftvejene – og i juli måned i år fik han så konstateret den sjældne og dødelige sklerosesygdom ALS – en kynisk sygdom, der langsomt, men sikkert lammer kroppen.

Den alvorlige ALS-sygdom har nu fået Troels Kløvedal til at ændre sin holdning til aktiv dødshjælp. I en ny bog, ”Modne Mænd”, fortæller 73-årige Troels Kløvedal ifølge BT, at han nu går ind for aktiv dødshjælp.

- Jeg kan godt finde ud af det at dø. Det har min livserfaring hjulpet mig med, men at skulle blive lam først, det kan jeg ikke acceptere, og derfor har jeg også skiftet holdning til aktiv dødshjælp. Før syntes jeg, at lovgivningen var ok, men i dag synes jeg, at man skal have ret til at dø, når vil, siger Troels Kløvedal i den nye bog, der udkommer fredag.

Det var også i den nye bog, at Troels Kløvedal afslørede, at han er ramt af sygdom og dødeligt syg.

to måneder eller et halvt år. Jeg håber, at jeg dør af mine lunger, inden lammelserne begynder at indfinde sig. Rent kropsligt fungerer jeg, men mine lunger er meget syge, og jeg taler meget, meget svagt og meget utydeligt, fortæller 73-årige Troels Kløvedal.

Troels Kløvedal købte skibet Nordkaperen i 1967, hvorefter han stak til søs med nogle kammerater.

Globetrotteren inviterede også danskerne med på eventyr i flere TV 2-programmer om Nordkaperen. Foruden TV-rejseprogrammer har Troels Kløvedal også skrevet flere bøger om livet til søs – i alt har han solgt mere end én million eksemplarer.

Foruden sine døtre Gurlig Marie Sille og Lærke, har han også sønnen Mikkel Beha, der ligesom sin far har lavet talrige TV-dokumentarer om livet til søs. 

Herunder har vi samlet et stort galleri med billeder af Troels Kløvedal:

Troels Kløvedal - billeder af hans liv

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close