Nyheder 18. april 2017

Dianas død gav Harry lyst til at slå

Den britiske prins led psykisk, efter han som 12-årig mistede sin mor, fortæller han i stort interview

Næsten 20 år efter, at Diana mistede livet i en trafikulykke, fortæller hendes yngste søn, prins Harry, om de psykiske traumer, han fik af at miste sin mor, da han var bare 12 år.

Det sker i et interview i den britiske avis The Telegraph, hvor den nu 32-årige prins fortæller om de reaktioner, der pludselig viste sig, da han nåede 20'erne.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prinsen fik angstanfald og følte til tider trang til at slå andre mennesker.

- Jeg kan med sikkerhed sige, at det har haft en ret alvorlig effekt på mit privatliv og mit arbejdsliv, at jeg som 12-årig mistede min mor og efterfølgende lukkede mine følelser ned i 20 år, siger Harry.

- Jeg har sikkert været meget tæt på et totalt nedbrud ved flere lejligheder, når alle mulige slags sorg og løgne og misforståelser kom mod mig fra flere vinkler.

Prinsen begyndte derfor at gå til boksning.

- Det reddede mig virkelig, fordi jeg var på kanten til at slå nogen, så at have muligheden for at slå på nogen, der havde beskyttelse på, var noget lettere.

Både prins Harrys venner og hans bror, prins William, kunne se, at den var gal med den vellidte prins, og de opfordrede ham længe til at søge psykolog. Da først prinsen som 28-årig tog opfordringerne til sig, åbnede der sig en ny verden for ham.

- Min erfaring er, at når først man begynder at tale om det, viser det sig, at man faktisk er medlem af en ret stor klub.

Derfor står prinsen nu frem og fortæller om sin kamp i håbet om, at andre med lignende problemer indser, at de ikke skal kæmpe med de indre dæmoner alene.

Prins Harry har da også fået bedre styr på sit privatliv, siden han tog den store beslutning om at søge professionel hjælp, og det har blandt andet betydet, at han er fundet sammen med den smukke, amerikanske skuespiller Meghan Markle.

- Jeg er blevet i stand til at tage mit arbejde såvel som mit privatliv alvorligt og lægge blod, sved og tårer i de ting, der virkelig gør en forskel.

Du kan se billeder af prins Harry sammen med sin mor og bror i galleriet herunder.

Prinsesse Diana med prins Harry og prins William

Sponsoreret indhold