Nyheder14. juni 2015

Læs hele Carl Philips rørende tale til Sofia

Læs hele prinsens tale til sin prinsesse her

Carl Philip og Sofia Hellqvist bliver gift

Ved et stort eventyrbryllup i går sagde den svenske prins Carl Philip og Sofia Hellqvist ja til hinanden.

Og traditionen tro holdt brudkommen en meget rørende tale for sin prinsesse.

Du kan se lidt flere billeder fra den store dag i galleriet øverst.

[node:aller-related-content]

Du kan læse hele talen, oversat til dansk, herunder:

Deres Majestæter, Deres Kongelige Højheder, mine damer og herrer. Kære familie og venner, og sidst men ikke mindst, min kære kone Sofia.

Nogle gange kommer man til et afgørende valg; et valg, der afgør hele din fremtid, og det er om, hvem du er, og frem for alt om, hvem du ønsker at være.

Ofte kræver det mod. Modet til ikke at vælge den nemme måde, bare fordi det er nemt, men modet til at blive på den vanskelige vej til fordi det er den rigtige.

Sofia, vi valgte aldrig den vanskelige vej, den har valgt os. Hver gang vi forsøgte at fravælge kærligheden bragte den os sammen igen. Hver gang vi forsøgte at være fra hinanden, blev mit hjerte tomt. Og endelig, endelig Sofia, valgte vi den rigtige - en beslutning, der gør mig den heldigste mand. Sofia, du fylder mit liv med kærlighed og glæde.

I dag beviser vi, at kærlighed overvinder alt.

Alle, som kender dig ved, at det eneste, der slår din ydre skønhed er din indre. Mine venner, I ved alle, at Sofias styrke og mod ikke kun handler om vores kærlighed. Disse er større end det.

Da du startede Project Playground var det så meget mere end et projekt langt væk i Sydafrika. Der var hundredvis af børn og unge, der kunne håbe på en bedre fremtid. Det var håbet om en bedre verden. En verden bygget på empati, engagement og kærlighed.

Du står op for stærke værdier med lidenskab og mod.

Den vigtigste af dem alle er måske: at turde være sig selv, at turde at stå op for sig selv. Og frem for alt, at kærlighed kender ingen grænser, uanset religion, køn eller baggrund.

Sofia, alle os, der kender dig ved, at du er en hårdtarbejdende kvinde med en stærk følelse af pligt og en stor loyalitet over for dine opgaver. Jeg ved med sikkerhed, at du vil tage på din nye rolle med en stor ansvarsfølelse og hårdt arbejde.

Far, mor, mine kære søstre og svoger: Jeg har ikke nok ord til at beskrive, hvor glad jeg er, at I har modtaget Sofia med åbne arme. Jeres støtte har betydet meget for os, både i fremgang og i modgang. Jeg ved, at jeg taler for os alle, når jeg siger, at du har beriget vores familie, Sofia.

Og jeg takker også din familie, Sofia, der modtog mig med de samme åbne arme. Jeg er blevet velsignet med endnu en familie. En familie med meget varme, kærlighed og omsorg.

Jeg vil også gerne takke det svenske folk for den støtte, vores kærlighed har fået. Den glæde, vi har mødt har varmet vore hjerter.

Kære venner, jeg ønsker at tage med jer på en lille rejse, der begyndte den 24. juni 2014. Det er en af ​​de vigtigste rejser i mit liv. Jeg kørte 670 kilometer frem og tilbage i 9 timer, eller 32400 sekunder. Mit mål var arbejdsformidlingen i Mora - og nej, jeg var ikke på udkig efter et nyt job. Jeg var på vej for at mødes med min kommende svigerfar at bede om Sofias hånd. Aldrig har en tur været så vigtig for mig.

Elskede Sofia, i dag begynder en ny fase i mit liv. I dit liv. I vores liv. Jeg ved ikke, hvad der venter os i fremtiden, men jeg ved, at din kærlighed betyder, at jeg kan overvinde enhver udfordring.

Din intelligens, dit engagement og dit mod inspirerer. Stolt siger jeg, at du er mit forbillede. Sofia, jeg er betaget af tanken om at komme til at gøre godt med dig.

Jeg har meget at lære i livet, og stadig meget, der skal gøres. Det er en lang rejse, og den rejse ser jeg uendeligt frem til at tage sammen med dig. Men det vigtigste har jeg allerede lært, og det er at kærlighed overvinder alt.

Sofia, du er den bedste. Jeg elsker dig.

Du kan se hele talen fra svenske SVT herunder:

Sponsoreret indhold