Nyheder24. november 2018

Bagedyst-Jasmin: Det er ikke et glamour-liv

Sangerinden Jasmin, som er kendt fra "Den store bagedyst", er i gang med at indspille sin debutsingle, som hun selv har finansieret.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jasmin_gabay_fra_den_store_bagedyst.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

I udkanten af Østerbro i en bygning, der engang var et krematorium, men i dag fungerer som sangstudie, møder SE og HØR Jasmin Gabay fra ”Den store bagedyst”.

Hun har haft base her de seneste par dage, hvor hendes første single bliver skabt.

– Jeg arbejder med Nanna Larsen og Teis Zacho i forbindelse med den ene single, som bliver udgivet lige om lidt. Den hedder ”Sweet Lovin’”.

– Det har hele tiden været meningen, at jeg skulle udgive et album i efteråret 2018, men så kom der lige ”Den store bagedyst”, og det blev ikke klaret så hurtigt, som jeg i begyndelsen havde troet.

– Jeg endte med at bruge rigtig meget tid på programmet, men jeg havde sat mig for at udgive noget i 2018, så det må blive en single i stedet for et album, fortæller den smilende kvinde.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/dr-0272213.jpg
 Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Jasmin har imponeret i ”Den store bagedyst”. – Jeg kom hjem fra optagelserne, og så skulle jeg på arbejde, fordi jeg synger i weekenderne. Og jeg har også min søn, der skal have opmærksomhed. Jeg kunne ikke nå at øve mine kager, så det var et sats hver gang, når jeg skulle lave kagerne i teltet. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Jasmin og musik kan ikke skilles fra hinanden, og sådan har det faktisk altid været.

Hun har i en alder af kun 30 år allerede opbygget et fyldigt cv. Sangerinde i partybandet Le Freak, jazzsangerinde, korleder og backupsangerinde for kendte navne som blandt andre Patrick Dorgan er nogle af Jasmins mange meritter.

– Det er ikke et glam-liv, for vi bruger afsindig mange timer i en turbus og i backstagelokalerne.

– Men det er jo fedt at stå på scenen, forsikrer hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jasmin_gabay_fra_den_store_bagedyst4.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg kan ikke have et ni-til-fire-job. Lige nu er jeg vild med at blogge, så det skal jeg også bruge tid på, men det kan man gøre i en turbus, siger Jasmin, hvis skriveri kan findes på jasmingabay.dk. (Foto: Dan Mariegaard)

Jasmins kommende single er hendes debut som artist, og fordi hun ikke er tilknyttet et pladeselskab, har hun selv stået for alt det praktiske.

– Mit håb er, at der er et pladeselskab, der hører min musik og tænker ”fedt”.

– Det er meget at lave alting selv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jasmin_gabay_fra_den_store_bagedyst2.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg gør alting selv, så jeg har brugt al min tid og masser af penge på det her projekt, så det skal bare gå, lyder det fra den rutinerede sangerinde, hvis første single bliver skabt i samarbejde med Teis Zacho og Nanna Larsen. (Foto: Dan Mariegaard)

Mor med mere

Når Jasmin ikke står foran mikrofonen eller bager lækre kager, er det sønnen Jonathan, der bliver forkælet med opmærksomhed.

Og Jonathan på to år forstår godt, at mor deltager i TV-programmet.

– Han går rundt og siger, at mor er med i bagedysten. De snakker om det nede i børnehaven, griner Jasmin, der kun har én mand i sit liv for tiden. Og det er Jonathan.

– Men der er vel en derude, der har lige så travlt som mig, lyder det fra hende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jasmin_gabay_fra_den_store_bagedyst3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

– Det er ret vildt at blive genkendt. Jeg har altid været i periferien, fordi korsangerne ikke bliver genkendt. Der går man bare pænt ved siden af og drikker drinks. I går blev jeg mødt af skrigende teenagepiger foran Netto. Det er virkelig heftigt. (Foto: Dan Mariegaard)

Selv om Jasmin altså har et hæsblæsende skema, har det faktum ikke stoppet hende i at kaste sig ud i endnu et projekt.

– Det er luksus at have flere passioner.

– Efter at vi lavede ”Den store bagedyst”, begyndte jeg at skrive blog, fordi jeg gerne ville have mine opskrifter ud. Nu skriver jeg også om mit liv.

– Der er knald på lige nu.

– Det er tilfældigheder, at alting sker lige nu ... og hårdt arbejde.

I videoen herunder kan du se Jasmin fortælle om sin nye single:

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

Sponsoreret indhold