Nyheder7. oktober 2015

Prins Henrik: Derfor blev jeg væk til dronningens fødselsdag

Det kom som en overraskelse for de fleste, at prinsgemalen ikke var at finde, da dronningen fejrede sin 75 års fødselsdag tidligere på året. Nu forklarer prins Henrik selv, hvorfor han ikke kom
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/2010/royalt/juli-august-september/prins-henrik.jpg
 (Foto: All Over Press)

Store dele af det officielle Danmark havde trukket i festtøjet i midten af april. Her kunne vores dronning nemlig fejre sin 75 års fødselsdag.

Men én af hovedpersonerne var ikke at finde under festlighederne. 81-årige Prins Henrik havde nemlig meldt afbud til dronningens fødselsdag den 16. april.

Og dét vakte opsigt over det meste af landet. Specielt fordi prins Henrik dagen efter den store gallafest på Fredensborg Slot tog til Venedig – til trods for at hans afbud ifølge kongehuset skyldtes sygdom. Men prinsgemalen var åbenbart blevet så frisk, at han sagtens kunne tage til den italienske by, få dage efter at han havde meldt afbud til de store festligheder.

https://imgix.seoghoer.dk/files/pics/seoghoer-dot-dk/648/11964/original-132438-prins-henrik-i-venedig-galleri-polfoto001.jpg

Prins Henrik under sin tur til Venedig. Foto: All Over

Nu fortæller prins Henrik så for første gang selv, hvad der præcis var årsag til, at han ikke var med, da hans hustru skulle fejres på den store dag.

- Jeg har blandt andet haft en lille bronkitis, som desværre opstod under dronningens 75-års fødselsdag i april. Den varede i tre dage på det forkerte tidspunkt, men man er ikke herre over sit eget helbred, siger prins Henrik til BT.

Sponsoreret indhold