Nyheder16. november 2021

Den 11. plage? Tre døde og mere end 500 såret i stort skorpionangreb

En storm har skyllet skorpioner og slanger ind mod de egyptiske gader. Mere end 500 personer er røget på hospitalet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/c0534453-1920x1920we.jpg
 Dk Images/Science Photo Library/Ritzau Scanpix

Prøver Gud at fortælle, at vi skal ændre noget?

Det spekulerer egypterne i disse dage i, efter voldsomt vejr har ført til en form for angreb, der nærmest ikke er set siden, ja, de ti plager.

Som var det en 11. plage har regn og haglstorm resulteret i, at vandstanden ved Nilen har hævet sig så meget, at krybdyr som skorpioner og slanger bliver drevet væk fra deres hjem.

Nu prøver de så at finde et nyt et af slagsen, og det gør de åbenbart i den egyptiske by Aswan.

Her viser videoer, at skorpioner kommer forbi husende og søger ly deri.

Men de banker ikke pænt på og spørger om husly, når haglstormen er på sit værste.

Videoen til denne artikel er efterfølgende fjernet fra YouTube

For som haglstormen viser de ingen nåde. Og de seneste tal viser, at mere end 500 egyptere er blevet stukket af besøgende skorpioner de seneste dage. Det skriver New York Post.

Det er arten Androctonus (tykhalet skorpion, red), der er gået til angreb i den egyptiske by. Den skorpion er blandt verdens farligste og mest giftige skorpioner, og deres haler er fyldt med gift, som kan give vejrtrækningsproblemer, muskeltrækninger og usædvanlige hovedbevægelser.

Når først skorpionen har stukket et menneske, er det vigtigt, at man med eksempelvis et stykke tøj lægger pres på stedet, hvor der er blevet stukket. Det gør man, så giften ikke spreder sig op til hjertet.

Heldigvis findes der anti-gift, som kan forebygge symptomerne. Af de mere end 500 mennesker, der er blevet stukket, har tre personer mistet livet som følge af giftstikket. Resten har fået anti-giften i tide, og de vendt hjem uden følger.

Heldigvis kan denne voldsomme stigning af antallet af skorpioner forklares med, at vejret har været og er meget voldsomt i Egypten i øjeblikket.

Men man kan da ikke helt lade være med at drage paralleller til 2. Mosebog og de ti plager, hvor Gud straffer den egyptiske farao for at holde israelere som gidsler.

Sponsoreret indhold