Nyheder2. januar 2017

Danskerne klager (igen) over ”Arvingerne”

Endnu engang hagler kritikken ned over DR1-serien ”Arvingerne”, der sendte første afsnit af tredje sæson søndag aften. Endnu engang er der flere, der mener, at lyden i serien er alt får dårlig, og dét har nu fået en af skuespillerne til tasterne. - Vi laver vores arbejde ordentligt. Tro mig. Når I ikke kan høre noget, skyldes det formentlig at jeres udstyr enten ikke er indstillet korrekt eller simpelthen er for dårlig, skriver ”Arvingerne”-skuespiller Carsten Bjørnlund
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/140005029.jpg
 (Foto: Per Arnesen)

Var du én af dem, der troede, at du havde mistet det meste af hørelsen på årets første dag, er du ikke alene.

Mange danskerne oplevede nemlig problemer med hørelsen, da de søndag aften forsøgte at gøre årets første dag til en god én af slagsen med en omgang ”Arvingerne”.

DR1 sendte søndag aften første afsnit af sæson tre, men det blev altså ikke en god oplevelse for mange af de tømmermændsramte danskere.

Lyden er nemlig – ligesom de to foregående sæsoner – så mudret og utydelig, at det er umuligt at finde ud af, hvad der bliver sagt mellem Trine Dyrholm, Carsten Bjørnlund og resten af skuespilholdet - til stor irritation for mange af de danskere, der følger med i ”Arvingerne”.

På ”Arvingernes” Facebook-side strømmer det således ind med sure kommentarer fra danskere, der havde glædet sig til tredje sæson – men som nærmest gav op, før at serien var gået i gang.

- Der mumles meget af skuespillerne og lyden er decideret dårlig, skriver én skuffet dansker blandt andet.

- Synd at vi igen skal "trækkes" med den dårlige lyd, skriver en anden.

- Lyden er desværre så elendig, at det går udover oplevelsen. Flere gange var det svært at høre hvad det blev sagt! Jeg håber det bliver bedre, lyder det fra en tredje.

- Desværre forstår jeg ikke hvad de siger, skriver en fjerde.

De mange kritiske kommentarer har nu fået én af stjernerne til tasterne. Carsten Bjørnlund, der spiller Frederik i serien, skriver som en kommentar på Facebook, at den dårlige lyd ikke skyldes dårligt arbejde eller DR:

- Vi laver vores arbejde ordentligt. Tro mig. Når I ikke kan høre noget, skyldes det formentlig at jeres udstyr enten ikke er indstillet korrekt eller simpelthen er for dårligt. Udbyderen udsender i det som hedder 5.1 aka surround. Så inden I igen anklager hårdt arbejdende mennesker for ikke at gøre sig umage, så tjek jeres udstyr. Alternativt kan serien streames på computeren, hvor der sendes i stereo. Det burde afhjælpe problemet. Ellers er der kun læge tilbage, skriver Carsten Bjørnlund på Facebook.

Også de andre sæsoner har fået kritik for dårlig lyd. For to år siden var kritikken så stor, at DRs drama-chef Pia Bernth lovede bod og bedring:

- Jeg har fået at vide fra folkene bag, at det skulle blive bedre fra afsnit 3. Hvis det bliver ved med at drille, bliver vi nødt til at gøre noget ved det. Det er en stor operation at genåbne et færdigt afsnit og lave lyden om, men det kan blive nødvendigt, forklarede Pia Bernth til Ekstra Bladet, da første sæson løb over skærmen i 2014.

Hver søndag sender DR1 tredje sæson, som er den sidste sæson af ”Arvingerne”.

Arvingerne, sæson III, december 2016

Sponsoreret indhold