Nyheder2. januar 2017

Arvingerne-stjerne blev voksen sammen med sin rolle

I fire år har Mikkel Boe Følsgaard spillet Emil Grønnegaard i Arvingerne, og sammen er de to blevet voksne
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mikkel-boe-foelsgaard.jpg
 Foto: All Over Press)

Da seerne først mødte karakteren Emil Grønnegaard stod han i Thailand med et resort, der var blevet bygget af lånte penge fra sin mor og fra mafiaen.

Når DR igen inviterer indenfor på Grønnegaarden på Fyn, står Emil som en stærk faderfigur for gårdens yngste beboer, Melody.

Det er skuespilleren Mikkel Boe Følsgaard, der har portrætteret Emil Grønnegaard de sidste fire år. Han fortæller, at rejsen Emil har været på i tv-serien på mange måder minder om den rejse, han selv har været på i privaten.

- Da vi startede med at filme Arvingerne, var jeg lige kommet ud af Teaterskolen og havde ingen bekymringer, fortæller Mikkel Boe Følsgaard.

Han har dog hverken erfaring med at låne penge af en thailandsk mafiaboss, siddet i et thailandsk fængsel eller været sammen med sin brors kone, som karakteren Emil i Arvingerne har.

Alligevel er der visse paralleller, som den 32-årige skuespiller tydeligt kan genkende fra sit eget liv.

- Der, hvor Emil er lykkelig er der, hvor han får skabt en familie og har dem rundt om sig. Det tror jeg også, at jeg har, uddyber Mikkel Boe Følsgaard, der fik sit gennembrud i den historiske film "En Kongelig Affære", hvor han spillede Christian 7.

På de fire år, hvor optagelserne til serien har været i gang, er Emil Grønnegaard gået fra at være en ubekymret ung mand til en ansvarsfuld faderfigur.

Ligeledes er Mikkel Boe Følsgaard gået fra at være en stjernespire på det hvide lærred og single i privaten til nu at være et fast navn i den danske filmbranche, mens han og kæresten snart bliver forældre til deres andet barn.

- Jeg har jo haft de vilde år, hvor jeg skulle prøve alt af, men jeg kunne mærke, der var en udløbsdato. Den udløbsdato kommer stille og roligt, lyder det fra den prisvindende skuespiller, der fortæller, at han hellere vil bruge sine weekender på at læse aviser og være sammen med familien end at bruge nætterne på våde fester og alkohol.

- Derfor har det være spændende at kunne tage Emil i hånden og blive voksen sammen med ham, fortæller skuespilleren med et smil.

Arvingerne III sendes søndag aften på DR1.

Sponsoreret indhold