Nyheder31. juli 2016

Danske skatteydere betalte for Helle Thornings datter

Da Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks datter gik på eksklusiv privatskole i Wales, var det den danske stat, sponsorer og fonde, der spyttede i kassen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/stephen_og_helle.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Det kostede de danske skatteydere 140.000 kroner, at Helle Thorning-Schmidt og manden Stephen Kinnock sendte deres ældste datter på privatskole i Wales fra august 2013 til juni 2015.

Årsagen er, at en del af datterens privatskoleophold - der kostede omkring 250.000 kroner om året - blev finansieret af de danske skatteydere.

I alt betalte staten 70.000 kroner om året – 140.000 kroner i alt - for opholdet på Atlantic College. Også fonde og sponsorer støttede med 70.000 kroner om året.

Det betød altså, at de vellønnede forældre betalte mellem 18.000 og 88.000 kroner årligt for at have datteren på Atlantic College i Wales.

Det skriver Ekstra Bladet.

Datteren blev sendt på privatskolen igennem United World College, der hvert år sender 15-20 danske gymnasieelever på en af organisationens 15 skoler, der ligger i blandt andet Europa, USA, Hong Kong og Kina.

Stephen Kinnock blev forleden beskyldt for at have skjult datterens dyre ophold, da han i foråret 2014 kandiderede til at blive opstillet som kandidat for Labour i valgkredsen Aberavon i Wales. Kritikken kom blandt andet fra en walisisk blogger. Kritikken fik Stephen Kinnock til tasterne.

- Johannas ophold på AC (Atlantic College, red.) var delvist finansieret efter danske regler for stipendier for studerende, der studerer i udlandet. Flertallet af studerende på AC og andre af United World Colleges skoler bliver finansieret via en blanding af statslige stipendier og støtte fra nationale komiteer i deres hjemlande, skriver Stephen Kinnock ifølge Ekstra Bladet på Facebook.

https://imgix.seoghoer.dk/mitsh-banner_38.png

Sponsoreret indhold