Nyheder14. maj 2014

Ærlig Helle Thorning om sit ægteskab: Der er op- og nedture

Statsministeren savner nærvær i det daglige
Af af
Helle Thorning-Schmidt og ægtemanden Stephen Kinnock
Helle Thorning-Schmidt og ægtemanden Stephen Kinnock
 Foto: Claus Poulsen




I et stort og ærligt interview med dameblad ALT for Damerne fortæller statsminister Helle Thorning-Schmidt nu for første gang åbent om sit ægteskab med Stephen Kinnock. De to, der har været sammen siden 1992, havde aldrig planlagt, at de skulle bo i hvert sit land - men sådan blev det.

I dag bor og arbejder Stephen Kinnock i Wales, hvor han lige er blevet valgt som Labours kandidat, mens Helle Thorning-Schmidt bor i lejligheden på Østerbro og passer jobbet som Danmarks statsminister.

Den store af stand mellem dem betyder, at det kræver lidt ekstra energi at vedligeholde ægteskabet:

LÆS OGSÅ: Se billederne: Helles botox-rejse

- Det har ikke været en del af en større plan noget af det der er sket (at leve i hvert sit land, red.). Men vi har ligesom altid sagt, at vi siger ja til ting, og så klarer vi det. Og det må vi også gøre denne gang, selvom det ikke er nemt på nogen måde, siger statsministeren til ALT for Damerne og tilføjer:


https://imgix.seoghoer.dk/legacy/media/674acbfb18df47c1a317e666d99856b5.jpg



Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock sammen med datteren Camilla til OL i London i 2012 (Foto: Jesper Sunesen)


- Det betyder, at man virkelig skal tage sig sammen for at dele ting, der sker i ens dagligdag, snakke rigtig meget i telefon, skrive små, hurtige sms'er. Ellers risikerer vi at leve to separate liv, siger Helle Thorning-Schmidt.

Ligesom i alle andre ægteskaber er der også op- og nedture hos Helle og Stephen. Nærværet i hverdagen er blandt andet noget, hun kan savne. Helle Thorning-Schmidt tilføjer dog i samme sætning, at deres måde at leve sammen på hvert for sig fungerer. Hun betragter endda familien, der også tæller døtrene Camilla og Johanna, som en kernefamilie, men hun kan godt forstå, hvis danskerne synes, det er en mærkelig måde at leve på:

- Nogle gange tænker jeg, at folk havde nemmere ved at forstå det, hvis vi blev skilt, end at vi rent faktisk er blevet sammen, fordi der er så mange, som bliver skilt. Det er, som om det er et større mysterium, at vi rent faktisk er gift og lever på den måde, end hvis vi var blevet skilt. Men så må vi næsten udfordre folk lidt, for det er altså den måde, det er blevet til, siger Helle Thorning-Schmidt til ALT for Damerne.

Sponsoreret indhold