Dansk fodboldikon død efter kort tids sygdom

Foto: All Over

Den tidligere danske fodboldspiller Henning Jensen er død efter kort tids sygdom. Det fortæller familien til BT.

I 1970'erne var Henning Jensen en af de største profiler i dansk fodbold og spillede blandt andet i den spanske klub Real Madrid og hollandske Ajax Amsterdam. 

Karrieren gik pludseligt hurtigt for Henning Jensen, der som 22-årig blot spillede i Danmarksserien for Nørresundby, men alligevel blev udtaget til landsholdet.

Derfra startede en lynkarriere for det unge talent, der scorede ni mål i 22 kampe for det danske landshold, og han formåede ganske unikt at vinde det tyske, hollandske og spanske mesterskab uden at have spillet en eneste divisionskamp i Danmark.

I 1972 blev han hentet til den tyske klub Borussia Mönchengladbach, hvor han var i fire år og i en periode dannede en farlig angrebsduo med Allan Simonsen. 

Senere kom Jensen til den spanske storklub Real Madrid, med hvem han også vandt mesterskabt.

Allan Simonsen rykkede også til spanien og spillede for ærkerivalerne Barcelona. 

Da Henning Jensen atter vendte hjem til Danmark og skulle spille sin første divisionskamp for et dansk hold, blev det Aarhusianske AGF, der gik fornøjelsen af at få verdensstjernen på holdet.

Da DBU i 2006 skulle køre Danmarks bedste fodboldpspiller nogensinde, var Henning Jensen blandt de nominerede, men det var altså Michael Laudrup, der løb med titlen. 

Ét af de største øjeblikke i Henning Jensens fodboldkarriere var, da han i 1973 scorede et ikonisk mål på Wembley. 

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close