Dansk badminton-duo afslører: Vi er kærester

Foto: All Over Press

Hvis man ikke kendte til dem før, så blev Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i den grad allemandseje, da de ved OL i Rio i 2016 sikrede sig en sølvmedalje i badminton. 

Har man set de to kvinder på banen i damedouble, er man absolut ikke i tvivl om, at de elsker at spille sammen. 

De har en kemi, de fleste badminton-makkerpar sikkert misunder, og nu viser det sig, at kemien også strækker sig til udenfor banen. 

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen er nemlig kærester. Det har de faktisk været i otte år. 

Men selvom de to badmintonstjerner har dannet par siden 2009, er det først nu, det er blevet alment kendt. 

Indtil i dag er det kun kvindernes nærmeste familie og trænere, der har kendt til parforholdet. 

Tirsdag morgen valgte de populære sportskvinder dog at stå frem i Go'morgen Danmark og fortælle hele Danmark om deres kærlighed. 

Det gør de i forbindelse med bogen "Det unikke makkerpar", der handler om de to kvinders partnerskab både på og udenfor badmintonbanen, der udkommer den 16. oktober. 

Kærligheden mellem de to skønne badmintonkvinder opstod langsomt i 2009, da de endnu ikke var blevet makkere på badmintonbanen. 

Det lå dog absolut ikke i kortene, at de to skulle finde sammen. Ingen af dem havde tidligere haft en kæreste af eget køn. 

- Vi troede begge, at vi skulle have mand og børn, men sådan endte det ikke. Derfor prøvede vi også flere gange at stoppe det, men når vi aftalte at sætte en stopper for det, blev det ikke helt til noget, foralte Christinna Pedersen i programmet. 

Artiklen fortsætter under billedet

De to turtelduer valgte at holde forholdet hemmeligt af flere grunde. 

En af grundene var, at kvinderne især spiller mange kampe i asiatiske lande som Indonesien. Her har det ikke altid været nemt for homoseksuelle borgere at være sig selv, og kvinderne frygtede derfor at forholdet ville påvirke deres sportslige karriere. 

- Derfor havde vi truffet et valg om, at vi ikke ville fortælle om froholdet, før vi var modne til det rent sportsligt. Vi skulle ligesom være parate til at vælge nogle lande fra, hvis vi ikke føler, at sikkerheden er i orden, siger Kamilla Rytter Juhl. 

Vendepunktet for sportsstjernerne blev OL i Rio i 2016. Her opnåede de at vinde en sølvmedalje sammen efter en meget spændende finale, og den præstation gjorde, at de nu turde afsløre deres hemmelighed. 

- Vi ville gerne have anerkendelse for vores sport, og ikke for at være kærester. Det synes vi, at vi har fået nu, så derfor har det været det rigtige tidspunkt for os at forælle om det til offentligheden, fortalte de begge i Go'Morgen Danmark tirsdag morgen. 

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl har dog ikke planer om at stoppe samarbejdet på badmintonbanen foreløbig. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close