Karina Frimodt og Daniel Svensson: Fortæller åbent om deres kræftforløb

Karina Frimodt og Danial Svensson

Karina Frimodt og Danial Svensson

(Foto: Dan Mariegaard)

Kræft. Bare ordet får de fleste til at føle et ubehageligt gys igennem hele kroppen. 

For Daniel Svensson og Karina Frimodt er det dog ikke bare navnet på en forfærdelig sygdom – men en skæbne, de begge har måttet lide under og leve med.

Og selv om man som patient erklæres kræftfri, sidder sygdommen altid i baghovedet på en. 

– Man lærer at leve med frygten. Det bliver bedre og bedre med tiden, men man slipper aldrig den frygt, fortæller 39-årige Karina Frimodt til SE og HØR.

Under Knæk Cancer-ugen i 2015 opdagede hun en knude i sit ene bryst, som hun for en sikkerheds skyld fik tjekket.

Den smukke danser fik chokmeldingen om, at det var en ondartet knude, som var forstadiet til kræft.

Hun endte med at blive opereret to gange, hvor hun fik fjernet det ene bryst, før hun kunne erklæres kræftfri.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Karina Frimodt

Karina Frimodt opdagede i 2015 under ”Vild med dans”, at hun havde en knude i det ene bryst, som viste sig at være forstadiet til kræft. (Foto: Dan Mariegaard)

Dobbelt op

I ”Vild med dans” danner Karina par med den tidligere håndboldspiller Daniel Svensson, som også har haft sygdommen helt tæt på.

I 2013 fik han konstateret lymfekræft og begyndte et intenst behandlingsforløb med kemoterapi for at slippe af med den djævelske sygdom.

– Der er mange tanker, der rumsterer – om kræften kommer tilbage ... siger en ærlig Daniel om sin oplevelse med sygdommen. 

Og hans tanker og bekymringer blev desværre til virkelighed. Efter at have ladt ham være i fred i to år bankede sygdommen igen på hos håndboldkæmpen, som i 2016 atter fik konstateret lymfekræft.

I juli samme år blev Daniel færdig med sin kemobehandling og kunne gå tilbage til hverdagen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Daniel Svensson

Daniel Svensson har to gange haft lymfekræft. Først i 2013, og tre år senere blev den stærke håndboldkæmpe igen ramt. (Foto: Dan Mariegaard)

Pårørende rammes hårdest

Men den hverdag blev aldrig den samme, hverken for Daniel, for Karina eller for deres familie og venner.

– Efter éns sygdom er man mere tilbøjelig til ikke at gå så meget op i de små ting, der i virkeligheden ikke er så vigtige, forklarer Karina, der under sit sygdomsforløb også skulle tage sig af sin nu tiårige datter Mathilde, som hun har fra et tidligere forhold, og sin lille søn James på tre år, som hun har med sin nuværende kæreste Kasper Lentz.

Også Daniel har pårørende, som naturligvis var bekymrede for den store håndboldbjørn. Især hans kæreste Julie Bødker Nielsen, 29, og hans forældre led under det alvorlige sygdomsforløb.

– For mig er der ingen tvivl. Det er hårdere at være pårørende end at være den, der er syg, siger Daniel og uddyber: 

– Hvis jeg går bort, står min kæreste og familie tilbage med en masse sorg og arbejde, der skal gøres. Jeg er jo bare væk, konstaterer han med klarhed i stemmen. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

Karina Frimodt og Daniel Svensson

De har imponeret danskerne med deres elegante trin og flotte bevægelser i dette års udgave af det populære danseprogram. (Foto: Thomas Laursen)

Snak om tingene

Hensynet til de pårørende og alle andre er noget, som både Daniel og Karina har gjort sig mange tanker om. 

– Jeg var meget i tvivl, om jeg ville åbne op omkring min sygdom, men faktisk var det rigtig godt for mig at få det ud og snakke med alle mulige andre mennesker om det, fortæller Karina, der fra starten af sygdomsforløbet har fortalt åbent og ærligt om det.

For dansepartneren Daniel har det også været den rigtige beslutning at tale med alt og alle om kræft.

– Jeg er gået fra, at jeg i mit første sygdomsforløb var meget lukket omkring min sygdom, til, at jeg i mit andet forløb var meget åben på blandt andet Instagram og nu holder foredrag. Og det har været det rigtige for mig at åbne op, siger Daniel om sin måde at håndtere sygdommen på. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close