Nyheder16. juni 2018

Cristiano er meget mere end sit fodboldtalent

Fem gange er han blevet kåret til den bedste fodboldspiller, men portugiseren er meget mere end sit sublime sportstalent.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/cristiano_ronaldo.jpg
 (Foto: All Over Press)

Han er anfører for det portugisiske landshold, og han var med til at vinde EM i Frankrig for to år siden. Nu skal han forsøge at hive endnu et trofæ hjem. Men 33-årige Cristiano Ronaldo står for meget mere end sit fodboldtalent.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/cristiano_ronaldo_1.jpg
 (Foto: All Over Press)

(Foto: All Over Press)

Kroppen

Real Madrid-stjernen har over 125 mio. følgere på Instagram, og han viser meget fra sit liv. Fodbold, familien og også træningen, der er med til at give ham den krop, som han tjener kassen på som model.

Stjernen har sin egen tøjlinje under sit eget mærke CR7, og der er ingen tvivl om, at der lægges rigtig mange timer både til fodboldtræning og til styrketræning.

Oveni skal man lige bide mærke i, at Ronaldo – i modsætning til mange andre fodboldspillere – ingen tatoveringer har. Grunden er ganske simpel: Han vil kunne donere blod når som helst, og i mange lande skal man vente mellem seks måneder og et år, fra man er blevet tatoveret, til man kan give blod – for at beskytte mod f.eks. sygdomme som hepatitis.

– Jeg har ikke tatoveringer, fordi jeg ofte giver blod, har Ronaldo selv sagt.

Far til fire

Der har været masser af mystik omkring Ronaldos familieliv. Han har i årevis haft smukke kvinder ved sin side, men ingen ved, hvem der er mor til hans syvårige søn Cristiano Jr. Rygterne vil vide, at han skulle have betalt en rugemor for at bære barnet. Desuden er det stjernens mor Dolores, der har været inde over opdragelsen.

Artiklen fortsætter under Instagram-billedet ...

(Foto: Instagram (Cristiano Ronaldo))

Sidste sommer fik Ronaldo så tvillinger – angiveligt også via en rugemor – mens hans kæreste Georgina Rodríguez var gravid med parrets første barn.

Tvillingerne Eva og Mateo kom til verden i juni 2017, og i november fødte Georgina så datteren Alana. Den 23-årige babe ser ud til at trives i rollen som mor til alle børnene, og Ronaldo ser ud til endelig at have fundet kvinden i sit liv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/cristiano_ronaldo_5.jpg
 (Foto: All Over Press)

(Foto: All Over Press)

Brummende Bugatti

Når man er en af de allerstørste sportsstjerner i verden, nøjes man selvfølgelig ikke med en voldsom Volvo.

Boldkunstneren råder over en betragtelig omgang biler, og i parkeringskælderen kan han vælge mellem Audi, Porsche, Ferrari, Mercedes, Aston Martin, Rolls-Royce – og endda en Bugatti Chiron med 1500 hestekræfter, som han selv kalder et ”dyr”. Og der er fart på i ”dyret”, der kun er lavet 500 eksemplarer af. På 2,5 sekunder kan den ryge op på 100 km/t. – og på 13 sekunder kan den ramme 300 km/t. Prisen er over 20 mio. danske kroner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/cristiano_ronaldo_3.jpg
 (Foto: All Over Press)

(Foto: All Over Press)

Velgørende fyr

Han var verdens bedst betalte sportsstjerne i 2017 ifølge Forbes. Han er god for omkring 600 mio. kr., og tallet stiger kun. Men han giver også igen. I 2015 blev han kåret til den ”mest velgørende” atlet i verden. Listen fra Athletes Gone Good er ikke blevet gjort op siden.

Her er eksempler på nogle af hans donationer:

– Solgte sin Ballon d’Or-støvle fra 2011 for over ti mio. kr. – pengene gik til at bygge skoler i krigshærgede Gaza.

– Solgte Ballon d’Or-støvlen fra 2013 for knap 5,5 mio. kr. – pengene gik til Make-A-Wish Foundation, som hjælper børn, der har livstruende sygdomme, med at få deres ønsker opfyldt.

– Giver ofte sine store bonusser til velgørende formål som Røde Kors, UNICEF og Red Barnet.

– Ronaldos mor Dolores har haft brystkræft. Han har givet godt en mio. kr. til hospitalet, hvor hun blev behandlet.

– En niårig fan, Nuhuzet Guillen, var i 2009 ved at dø af kræft. Ronaldo hentede hele familien til Madrid for at give dem en oplevelse. Han sendte dem videre til USA, hvor han betalte for eksperimenterende behandling. Det var ikke nok, men Ronaldo fortsatte med at betale for medicin og behandling på en privatklinik, indtil drengen døde i 2013.

– Han har betalt for en tiårig fans hjerneoperation og hjulpet med ca. 500.000 kr.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/cristiano_ronaldo_2.jpg
 (Foto: All Over Press)

Fra 2003 til 2009 spillede han for Manchester United, hvor han udviklede sig fra en lidt spinkel knægt til den veltrænede ”maskine”, han er i dag. (Foto: All Over Press)

Hæder og trofæer

– Kåret til verdens bedste fodboldspiller i 2008, 2013, 2014, 2016 og 2017.

– Engelsk mester med Manchester United i 2006-2007, 2007-2008 og 2008-2009.

– Spansk mester med Real Madrid i 2011-2012 og 2016-2017.

– 5 gange Champions League-vinder – med Manchester United i 2007-2008 og med Real Madrid i 2013-2014, 2015-2016, 2016-2017 og 2017-2018.

Sponsoreret indhold