Hollywood 14. juni 2016

15 ting du (måske) ikke vidste om Ronaldo

Cristiano Ronaldo er meget mere end ”bare” en fodboldspiller. Vidste du dette om ham? Og Se alle de skønne billeder af ham og sønnen her.

Ronaldo med sin søn

I aften træder Cristiano Ronaldo ind i EM-turneringen. Vel nok turneringens største profil (Zlatan Ibramovic vil nok være uenig - Se hans 20 vildeste citater her). Men vidste du disse ting om Ronaldo?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Portugal og Real Madrids Cristiano Ronaldo er en af - hvis ikke lige frem faktisk verdens bedste - fodboldspillere.

Den 31-årige Cristiano Ronaldo er kendt som en fremragende fodboldspiller, top-perfektionistisk, (en anelse) forfængelig og mega veltrænet.

Så er han far til lille Cristiano Ronaldo Jr., der fylder seks år fredag den 17. juni - SE ALLE BILLEDERNE AF FAR OG SØN I GALLERIET ØVERST.

Men der er meget mere at vide om Ronaldo. Vi har samlet en række facts til jer her.

1. Ronaldos fulde navn er: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. Og han er opkaldt efter den tidligere amerikanske præsident: Ronald Reagan.

2. Som barn fik han øgenavnet tudeprins, da han ikke kunne kontrollere følelserne, når han ikke scorede i fodbold.

3. Han blev bortvist fra skolen, da han var 14 år. Det skete efter han smed en stol efter en lærer. Efter det fokuserede han primært på fodbold i stedet for sin skolegang.

4. Han blev som 15-årig diagnosticeret med lidelsen ”racing heart”. Få dage efter han blev opereret, var Ronaldo igen i gang med at spille fodbold.

5. Han er fem gange så stærk som en gepard. Sådan da - i hvert fald når det kommer til springkraft. Der genererer Ronaldo 5G i kraft - og det er fem gange så meget som en gepard i fuld fart.

6. Han har åbnet sit eget museum i 2013. Det ligger i Funchal i Portugal og hedder Museu CR7 - og her kan man se en masse om …. Ronaldo - selvfølgelig.

7. Han har INGEN tatoveringer - det er næsten helt uhørt i fodboldverdenen. Men Ronaldo har ingen planer om at få sprøjtet blæk i huden - også fordi han er bloddonor.

8. I 2010 blev Ronaldo udødeliggjort på voksmuseet Madamme Tussaud’s i London.

9. Arnold Schwarzenegger er en stor fan af Ronaldo. Terminatoren selv er vild med den måde, Ronaldo har trænet sin krop på.

10. Han drikker ikke alkohol. Ronaldos afdøde far var alkoholiker - og derfor rører fodboldspilleren ikke selv alkohol.

11. Er den bedst betalte sportsmand i verden. Han topper Forbes’ liste med 86,6 millioner dollars - 6,6 millioner mere end ærkerivalen Lionel Messi.

12. Ronaldos frispark når en fart på 130 kilometer i timen!!!

13. Har betalt for kræftbehandling for en niårig dreng. Familien skrev og bad om en trøje de kunne bortauktionere for at få penge til behandling. I stedet valgte Ronaldo at betale behandlingen.

14. I 2015 blev han kåret til “Den mest velgørende sportsstjerne” på Athletes Gone Good 2015-listen. Han støtter blandt andet Aid Still Required, Cahonas Scotland, Save the Children, UNICEF og World Vision.

15. Det er stadig uvist, hvem der er mor til Ronaldos søn. Identiteten på kvinden er skjult, og hun har ikke noget med Cristiano Ronaldo Jr. at gøre. Sønnen opdrages af Ronaldo og Ronaldos mor.

Sponsoreret indhold