Påkørte person med vilje: Christian Kjær tiltalt

De 112 kg fik det nogle gange til at se sprængfarligt ud, når den 75-årige kammerherre og hofjægermester Christian Hjær skulle i uniform.

De 112 kg fik det nogle gange til at se sprængfarligt ud, når den 75-årige kammerherre og hofjægermester Christian Hjær skulle i uniform.

(Foto: Thomas Laursen)

2019 starter ikke helt, som Christian Kjær kunne ønske sig.

Rigmanden er nemlig blevet tiltalt af Nordsjællands Politi for at have overtrådt straffeloven og færdselsloven.

Det viser en aktindsigt, som BT har fået.

Episoden skete i august sidste år, hvor Christian Kjær ifølge anklagemyndigheden skulle have påkørt en trafikofficial, som var på vejen i forbindelse med et cykelløb.

Den 75-årige advokat nægter dog, at det er ham, der har trådt ved siden af i den her situation.

- Jeg er blevet slået. Men jeg har bare ikke anmeldt det til politiet, fordi de var to mod en. Det var i virkeligheden dem, der har begået vold mod mig, siger Christian Kjær til BT.

Hofjægermesteren er blevet tiltalt for én paragraf i straffeloven og hele tre i færdselsloven.

Tur i Tesla

Christian er tiltalt for straffelovens paragraf 119, som er vold mod tjenestemand i funktion.

Og det var netop en tjenestemand i funktion, som rigmanden angiveligt påkørte, da vedkommende havde bemyndigelse til at dirigere trafikken i forbindelse med cykelløbet Sorgenfriløbet, som foregår i Nordsjælland.

Her bor Christian Kjær til dagligt med sin hustru Susan Astani.

Den trafikofficial, som hævder at være blevet påkørt, har tidligere sagt til BT, at Christian Kjær speedede op mod ham i sin bil.

Men den forklaring giver levemanden ikke meget for.

- Jeg har godt set, at den ene official har sagt til B.T., at jeg speedede op. Men det er en el-vogn, så man kan slet ikke høre overhovedet, at den bliver speedet op. Man kan ikke speede en Tesla op, fortæller den 75-årige advokat til BT.

Hvis Christian Kjær bliver dømt, kan han risikere at komme i fængsel, da bare anklagen om vold med tjenestemand i funktion kan give omkring 40 dages fængsel.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close