Fra bonderøv til bybo: Christian Degn er vild med Vesterbro

– Jeg havde den der ”Her føler jeg mig hjemme”-følelse, med det samme jeg så dette sted. Jeg kan høre  Rådhusklokkerne, bygningen er gammel, skæv og fredet, og gårdhaven er grøn og fredelig. Et perfekt sted at hygge
med vennerne, hvis ellers vejret tillader det, siger Christian Degn om sin Vesterbro-oase.

– Jeg havde den der ”Her føler jeg mig hjemme”-følelse, med det samme jeg så dette sted. Jeg kan høre Rådhusklokkerne, bygningen er gammel, skæv og fredet, og gårdhaven er grøn og fredelig. Et perfekt sted at hygge
med vennerne, hvis ellers vejret tillader det, siger Christian Degn om sin Vesterbro-oase.

(Foto: Thomas Laursen)

Tit og ofte har Christian Degn kastet vurderende blikke på danske hjem, når han og ”Hammerslag”s ejendomsmæglere har skullet bedømme en boligs værdi. En herlighedsværdi, der på ”Hammerslag” beskrives på en skala fra 1 til 5, hvor 5 er bedst.

Den 37-årige TV-vært lærte dog for godt 12 år siden på egen krop, at netop herlighedsværdien afhænger helt og aldeles af øjnene, der ser.

– Jeg synes jo, gårdhaven i forbindelse med min lejlighed er en klar 4’er på en skala fra 1 til 5, fortæller Christian. 

Hans far havde dog en noget anden vurdering, første gang han var på besøg i sønnikes nyerhvervede lejlighed på Vesterbro i København, og de sammen stod og kiggede ned på herligheden fra køkkenvinduet.

– Han sagde ikke et ord – i meget lang tid. Endelig sagde han så: ”Her kunne jeg ikke bo. Her er ingen ukrudt at hakke i”.

Christian gætter på, at den kun er en 2’er på hans fars skala. 


– Kaffemaskinen er en 1+ om morgenen. Når jeg står og ser ud på min går d og tænker, at den har beliggenhed 3, kan man roligt lægge én til efter en kop kaffe. (Foto: Thomas Laursen)

Vild med Vesterbro
– Men alligevel er det nok det eneste sted, han kan lide heromkring, for her er jo forholdsvis fredeligt og roligt, siger Christian. 

Faderens dom har da heller ikke ændret på Christians glæde over både lejlighed og omgivelser.

– Vesterbro er lige mig. Det er på mange måder et billede på min sjælelige tilstand. En blanding af Jensen’s Whisky Sauce og smart salat. En bonderøv i byen, siger TV-værten, som er opvokset uden for Råby mellem Mariager og Randers Fjord.

– Der ligger nok kun otte huse, og inde i Råby bor vel omkring 100, så det her er noget anderledes. Som jeg ser det, er der fordele og ulemper begge steder. I Råby lugter der af gylle et par dage om året. Her er der larm, når naboerne fester. Generelt kan jeg nu godt lide at have mennesker omkring mig, siger han. Gadebilledet har dog ændret sig, siden Christian flyttede ind for godt 12 år siden. 


Christian kommer i reglen omkring i byen på cykel. Dog ikke en væltepeter som her fra Standard Highweels i Sverige. Bylivet og de mange originaler er en klar 5’er, synes han. (Foto: Thomas Laursen) 

Liv i gaden
– Der er blevet mere livligt i gaden. Til gengæld er her ikke så mange narkomaner mere. Jeg tror, de mange mennesker ved de nye barer og spisesteder har fået dem til at søge mod andre steder.

Med tiden kan det godt være, Christian får lyst til lidt mere grønt omkring sig. Han tror dog ikke, at det betyder et farvel til København. 

– Det bliver nok snarere noget med et sommerhus. Men det er slet ikke der, jeg er i livet lige nu. Jeg vil hellere prioritere at se mine venner, og de bor alle sammen tæt på, siger han.

Snart kan du se Christian og co. på tur i landet igen, når helt nye afsnit af ”Hammerslag” vises på DR med start i efterårsferien. 

Se flere billeder af Christian Degns liv i galleriet herunder:

Christian Degns liv på Vesterbro

 

 
 
 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close