Nyheder 24. juli 2016

208 cm: Christian Degn er for lang til fodbold

”Hammerslag”s Christian Degn elsker sport – især fodbold. Men benene er ifølge ham selv alt for lange til den sport.
(Foto: Thomas Laursen)

Denne sommer har jeg ...

– ... pludselig fået længere sommerferie end ventet, fordi programserien ”Fra kyst til kyst”, jeg skulle have lavet, er udsat til 2018.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Denne sommer skal jeg ...

– ... lægge sidste hånd på helt nye afsnit af ”Hammerslag”, hvor vi bl.a. har været på den vildeste luksusø Sylt. Desuden har vi besøgt to forskellige områder af Nørrebro i København, hvor priserne svinger helt vildt. Det glæder jeg mig til at vise seerne.

Jeg glæder mig rigtig meget til ...

– ... at jeg skal være dj til Musik i Lejet og Smukfest. Jeg elsker festivaler og har også været på Roskilde. Der sker noget med danskerne, når de glemmer deres lukkethed, slår armene ud og begynder at danse. Jeg kan godt lide lade ansigter. Det er en rød tråd i mit liv.

I TV ser jeg ...

– ... sport. Masser af sport. Har fulgt EM i fodbold og ser nu Tour de France. Desuden er jeg glad for genudsendelser, så jeg kan få set det, jeg missede i første omgang. For tiden er det ”Kender du typen?” og ”Guld på godset”.

37-årige Christian Degn er vild med fodbold og anden sport. (Foto: Thomas Laursen)

Min barndoms somre ...

– ...var lykkelige tider. Jeg elskede at gå i skole, men det var magisk med lange lyse aftener, hvor man var oppe at lege og spille fodbold med vennerne så længe, at solen var ved at stå op igen.

Det er ren forkælelse, når ...

– ... solen skinner flere dage i træk. Men det er som med livet. Man må håbe på det bedste, og går det skidt, så går det nok godt igen lige om lidt.

På sommergrillen skal der ...

– ... spareribs og grillpølser hjemme hos mor og far.

Ren afslapning er ...

–... når der ikke står noget i kalenderen, og jeg ikke skal tænke på andet end min blege hud, som er bedre egnet til regnvejr end sol.

Det dummeste, jeg har gjort på en ferie, er ...

– ... at spise en pille, som jeg fik udleveret sammen med en maskine mod malaria på et hotel i Sri Lanka. Pillen skulle have været i maskinen og ikke i mig. Jeg lå på toilettet og forsøgte at kaste op, mens min taxachauffør lå nedenunder og trykkede mig på maven.

Dansk sommer er ...

– ... lange lyse nætter og smag af asparges og jordbær fra mine forældres have.

Ingen sommer uden is. Dengang som nu – gerne ud i hele hovedet. (Foto: Thomas Laursen)

Jeg vil nødigt undvære ...

– ... festivalerne med mine venner. Det der med at være sammen gennem flere dage, vågne op sammen, være trætte, kærlige, sjove og fulde sammen giver et helt andet billede af hinanden end bare en middag sammen. Man får virkelig snakket om livet. Et år var jeg til syv festivaler. Det skal jeg dog ikke igen. Det var lige vildt nok.

Jeg glemmer aldrig sommeren ...

– ... 1992, da Danmark vandt EM, og min landsbyklub IF Fjorden vandt sølv ved Thisted Cup. Nogle gange kan det der land-byfænomen godt få en ude på landet til at tænke: ”Bliver jeg nogensinde til noget?”. Så vandt vi sølv og fik en der ”Hey, vi kan jo godt”-følelse.

Bedste sommerdrik ...

... er rosé. Det er jeg blevet glad for de senere år.

Jeg holder formen ...

– ... ved at løbe, også i regnvejr og om vinteren. Jeg elsker at løbe. Jeg slår hjernen fra og løber bare. For nylig var jeg rigtig stolt af mig selv, fordi det lykkedes mig at løbe syv km med en gennemsnitstid på 4 min 41 sek. pr. km lige efter Roskilde Festival. Der er jeg altid lidt nervøs for udfaldet.

Mine bedste rejsepartnere ...

– ... er mine venner.

Jeg vender altid tilbage til ...

– ... San Sebastián. De har strand midt i byen og verdens bedste tapas. Men det er desværre bøvlet at komme dertil. Jeg elsker i det hele taget Spanien.

Jeg har ikke lyst til at gentage ...

– ... en overnatning, jeg engang gjorde på et toilet på Roskilde Festival.

Christian har altid elsket is. (Foto: Ragnhild Degn)

Sponsoreret indhold