Charlotte Bøving: Nu er jeg for gammel til børn

50-årige Charlotte Bøving nåede aldrig at få børn, og det er hun utrolig ked af. Til gengæld har TV-karrieren fået fuld gas.

50-årige Charlotte Bøving nåede aldrig at få børn, og det er hun utrolig ked af. Til gengæld har TV-karrieren fået fuld gas.

(Foto: Dan Mariegaard)

Smilet går som altid fra øre til øre, men bag facaden på den seje TV-læge fra Varde gemmer der sig en voldsom opvækst med tæsk og trusler fra en ultravoldelig far.

Selv har hun dog ikke fået mulighed for at give et barn en bedre start på livet, selv om det ikke har skortet på forsøg fra den vellidte læge og nu forfatter til bogen ”Jeg lever med en udløbsdato”.

– Jeg har aldrig selv fået børn og det er jeg utrolig ked af, lyder det ærligt fra 50-årige Charlotte Bøving.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Charlotte Bøving

- Det har været en hård rejse at skrive min historie og kigge min dødelighed i øjnene, fortæller DR2-lægen, der har fået hjælp af journalisten Tine Bendixen. (Foto: Dan Mariegaard)

– At få lov at være forældre er nok den største følelse, nogen kan sætte sig ind i.

– To af mine ekskærester blev insemineret, men de fik spontane aborter begge gange, fortæller den gæve jyde, der sidste sommer giftede sig med sit livs kærlighed, Pernille. 

– Jeg bliver 51 lige om lidt, så jeg er for gammel nu. Da jeg mødte Pernille, prøvede jeg at overtale hende til, at vi skulle have et fælles barn, men jeg har overtaget to skønne drenge, som jeg har fået lov at være reservemor for, siger hun med henvisning til Pernilles to børn fra et tidligere ægteskab.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Charlotte Bøving

Kys mig, skat! Det er et år siden, Charlotte Bøving fik sin Pernille til hustru ved et brag af et bryllup på Vestkysten. (Foto: Dan Mariegaard)

Charlotte Bøving blev i 2016 ramt af kræft, men med en månedlig indsprøjtning medicin har hun helbredsmæssigt kun gode dage i øjeblikket, hvilket tillader hendes hektiske liv med egen lægepraksis, TV-optagelser, foredrag og et hus i Varde, hun og konen er ved at sætte i stand. 

– Status er, at tumorerne ikke er vokset. Faktisk ser det ud til, at den ene er blevet en lille smule mindre.

– Men jeg er stoppet med at gøre mig tanker om, hvordan det udvikler sig.

– Jeg er slet ikke bange for at dø. Der er ikke liv efter døden i min optik, men jeg tror på, at hvis jeg spreder omsorg og glæde ud, forplanter det sig i de mennesker, jeg møder, som så sender det videre til de næste, lyder det næsten zen-agtigt fra Charlotte Bøving. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

Charlotte Bøving

TV-værten lever med uhelbredelig kræft, som hun holder nede med månedlig medicin. (Foto: Dan Mariegaard)

I det hele taget har den pludselige kræftsygdom fået tilværelsen til at stå lidt skarpere, fortæller jernkvinden.    

– Jeg har fået et rigere liv efter min diagnose. Vi har alle en udløbsdato, men vi skal huske at leve i stedet for at bekymre os om det, der måske sker om fem eller ti år.

– Hvis jeg bekymrede mig om alt det, jeg kan læse om min diagnose, jamen hold da kæft, så ville hver dag være træls.

– Skulle livet slutte alt for tidligt, har Charlotte Bøving dog allerede taget sine forholdsregler.

– Jeg har taget stilling og vil opfordre andre til at gøre det samme.

– Både i forhold til, hvordan de vil herfra, om de vil donere organer, og hvem de vil tilgodese, siger Charlotte med et smil.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close