Nyheder22. marts 2016

Bundesen fem år efter blodprop: - Jeg har det bedre

Shu-bi-duas frontfigur Michael Bundesen fortsætter med at genoptræne fem år efter, at han blev ramt af ikke bare én, men hele to hjerneblødninger. Og sangeren afslører nu, at han har det bedre, og at humøret heldigvis stadig er intakt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/michael_bundesen_mr_0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Til maj er det fem år siden, at Shu-bi-duas frontfigur blev ramt af ikke bare én, men hele to blødninger i hjernen.

Siden har Michael Bundesen kun vist sig offentligt ganske få gange – privat har han kæmpet en hård kamp i træningslokalet for at genvinde de færdigheder, der forsvandt, da hjerneblødningerne ramte.

Michael Bundesens genoptræning er stadig i gang, og selv om der kun sker små ændringer, går det heldigvis den rigtige vej.

Det fortæller Michael Bundesen ifølge TV 2, når han 30. marts gæster ”Talkshowet Meyerheim” i en særlig Shu-bi-dua-special.

- Jeg har det godt, tak. Jeg har det bedre, end jeg har haft det, vil jeg sige. Jeg træner jo hele tiden på at få det bedre, siger Michael Bundesen ifølge TV 2 og tilføjer:

- Mine hjerne er på en måde kortsluttet, så der er mange ting, jeg ikke selv bestemmer. Pludseligt får jeg nogle kramper.

- Der er nogle synapser, der ikke snakker sammen, som de skal, og det kan jeg ikke gøre ret meget ved, siger den populære sanger.

Men trods blodpropperne – og de udfordringer der fulgte – har Michael Bundesen bevaret sit gode humør.

- Jeg fik at vide ret hurtigt, at jeg ikke må anse det som en eller anden straf for mit liv. Det er ikke noget guddommeligt – det er eb ganske almindelig fysisk ting, der sker.

- Så jeg har bare kørt videre med mit liv, for i virkeligheden er jeg en meget glad person. Og det er jeg blevet ved med at være, selv om der har været dage, hvor jeg tænkte ”Det ville jeg sgu gerne have været foruden”.

Michael Bundesen viste sig første gang siden blodpropperne i 2013, da han modtog en ærespris ved det årlige Danish Music Awards. Han har ikke vist sig frem offentligt særlig mange gange siden – og han har heller ikke givet mange interviews.

Sidste år afslørede han dog i et interview med Berlingske, at han stadig drømmer om den dag, hvor han igen står på scenen med en mikrofon i hånden:

- Jeg kan mærke, at jeg gerne vil ud at synge igen. Jeg går til sangundervisning – hos den samme sanglærer, som jeg fik undervisning af til at holde stemmen i form, dengang vi gav koncerter. Måske er det bare en drøm, men jeg håber stadig at komme til at stå på en scene igen. Om det så bliver med Shu-bi-dua eller i et mindre format, er ikke til at vide, sagde Michael Bundesen i det ærlige interview med Berlingske.

SE og HØR talte i slutningen af januar med de andre Shubbere, da bandet blev hyldet med stående applaus i forbindelse med københavnerpremieren på ”Shu-bi-dua – The Musical”. Her kunne trommeslager 1973-81, Bosse Hall Christensen, løfte sløret for en glædelig nyhed:

– Hardinger siger, han godt kan synge.

- Han har fået noget stemme-træning af sin gamle sanglærer og har fundet sin stemme igen.

- Jeg har ikke hørt ham synge, men det har Hardinger, fortalte Bosse Hall Christensen.

Se billeder fra dengang Michael Bundesen og de andre shubbere ankom til premiere på "Shu-bi-dua The Musical" på Fredericia Teater i november 2015:

Premiere på "Shu-bi-dua The Musical" på Fredericia Teater i november 2015

https://imgix.seoghoer.dk/mit_se_og_hoer_12.png

Sponsoreret indhold