BS: Få hans bedste råd til at skabe et godt parforhold

Den tidligere jægersoldat sætter fokus på parforholdet i ny TV2-serie \

Den tidligere jægersoldat sætter fokus på parforholdet i ny TV2-serie "BS & ægteskabsprøven".

Foto: TV2

Mere end halvdelen af alle ægteskaber ender i skilsmisse. Det har BS Christiansen sat sig for at gøre noget ved. Derfor rejser han med fire kriseramte par til New Zealand, hvor han ved at udsætte parrene for psykisk og fysisk pres vil se, hvornår parrene kommer i konflikt, så han kan hjælpe dem med at få forholdet tilbage på rette spor.  

- Jeg synes, at programmet er interessant for stort set alle mennesker. Vi drømmer jo alle om at have et parforhold som fungerer.  Vi drømmer om at finde en partner, som elsker os, akkurat som den vi er, med alle vore fejl og mangler. Men vi ved også allesammen, at det er lettere sagt end gjort, siger BS Christiansen.

Han har selv fået ideen til programmet og det er der en god grund til.

- Når jeg har valgt at lave denne programserie, så er det fordi, at omtrent hver andet danske ægteskab ender i skilsmisse. Dertil kommer alle de papirløse forhold, der går i opløsning. Og jeg synes, at det kunne være interessant at undersøge, hvorfor det moderne parforhold er sådan under pres, siger BS.

- Hvorfor giver vi så let op? Er der noget, vi kan gøre anderledes? Man siger jo, at 'nissen flytter med' over i det næste parforhold - og jeg kunne godt tænke mig at finde ud af, om det kan lade sig gøre at få øje på 'nissen' i et parforhold, der skranter, og bede den om at flytte i stedet, siger BS.

SE og HØR har spurgt BS Christiansen om, han kan give tre gode råd til, hvordan man skaber et godt forhold og kommer tilbage på sporet, når tingene går skævt.

1. Kig indad - spørg dig selv - om du gad, at være gift med dig selv? Og tænk over, hvad du selv kan gøre, for at blive en bedre og mere kærlig partner. Hvordan kan du bidrage til et bedre forhold?

2. Vær opmærksom på og øv dig i at blive bevidst om, hvad det er, der foregår i relationen mellem dig og din partner. Har du eksempelvis valgt en mand, der ikke har en mening om noget som helst, ligesom din egen far måske ikke havde - og kommer du ubevidst til at 'spille rollen' som din mor, der så er den, der træffer alle beslutninger? Og som følge deraf går rundt og er konstant irriteret over, den vatnisse af en mand, du har giftet dig med.  Altså det er blot et tænkt eksempel - men prøv at være nysgerrig på og kig efter, hvad det er for gamle roller og mønstre, der udspiller sig. For når man bliver bevidst om, hvordan man har overført familiedynamikken fra sin barndom til sit parforhold, så har man pludselig en mulighed for at ændre på det. Så længe det foregår ubevidst - så sidder man ubehjælpeligt fast i ofte meget uhensigtsmæssige mønstre.

3. Sæt tid af til de gode samtaler. Gør det til en god vane, f.eks. hver 14. dag, at sætte en time af, hvor man over en god kop kaffe og med tændte stearinlys drøfter, hvordan det går - hvilke planer og ønsker, man har for den kommende tid - hvad man synes, der går godt - hvad der kunne gå bedre etc. Tag de snakke i gode stunder, hvor der er overskud, for så kommer det ikke ud mellem sidebenene på en destruktiv måde, når man er stresset og presset. 

Du kan se ”BS & ægteskabsprøven” på TV2 tirsdag aften klokken 20.00.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close