Nyheder15. december 2017

Kim Walls familie må vente: Mentalundersøgelse holdes hemmelig

Var det en psykisk syg mand, Kim Wall sejlede rundt i en ubåd med, den aften hvor hun mistede livet? Svaret holdes hemmeligt af anklageren.
https://imgix.seoghoer.dk/peter-madsen_1.jpg
 (Foto: Deadlinepress.dk)

I Sverige sidder en familie, der savner svar på, hvorfor deres datter og søster Kim Wall skulle dø i ubåden Nautilus, mens hun sejlede med raketbyggeren Peter Madsen den 10. august i år.

En del af svaret kunne ligge i den mentalundersøgelse, som de seneste måneder er blevet udarbejdet af eksperter, der har haft adgang til den sigtede ”Raket-Madsen”.

Rapporten er lavet færdig, men specialanklager Jakob Buch-Jepsen vil ikke afsløre, hvad psykiaternes konklusion er.

Dermed må den 30-årige journalists familie vente lidt længere med at få svar på det spørgsmål, som nager dem, og som betyder, at den svenske kvindes jordiske rester ikke bliver begravet lige med det samme.

– Familien siger til mig, at de tænker meget på, hvad der er sket med deres datter, har Wallfamiliens præst Gustaf Centervall fortalt til BT.

Han forklarer, at begravelsen skal fungere som et punktum for de pårørende. Og derfor kommer den først til at foregå, når der er vished om, hvad der skete, den skæbnesvangre augustaften hvor den livsglade unge kvinde endte død i Køge Bugt – i seks dele.

Det svar kunne have været kommet tættere på, hvis anklageren ville afsløre mentalundersøgelsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/peter-madsen_0.jpg
 Foto: Deadlinepress.dk)
Ubåden blev bl.a. brugt som en del af Peter Madsens planer om at skyde sig selv ud i rummet fra en platform i Østersøen. (Foto: Deadlinepress.dk)

Peter Madsen afslog først

Peter Madsen har siden Walls mystiske forsvinden erklæret sig uskyldig i at have forårsaget hendes død – men erkendte efter et stykke tid at have parteret liget og smidt det i vandet.

Til at begynde med modsatte den excentriske opfinder at lade sig mentalundersøge som en del af det, som politiet anser for en drabssag.

Efter en stund gik den 46-årige Madsen dog med til at tale med psykiaterne, som har vurderet, om han er psykisk syg, lider af en personlighedsforstyrrelse eller på anden måde er til fare for folk omkring sig.

Svaret kommer først, når retten åbner dørene for den yderst prekære sag i løbet af 2018.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kim-wall.jpg
 (Politifoto)

Den 29. november blev den sjette og sidste del af Kim Walls parterede lig fundet i Køge Bugt. (Foto: Ritzau)

Peter Madsen afhørt i anden sag

Sagen om Kim Walls død er faktisk ikke første gang, at Peter Madsen er i politiets søgelys i en drabssag.

Da en 29-årig mand i 1992 blev dræbt af en bombe i Søllerødgade, blev den unge raketentusiast kaldt ind til afhøring, fordi han havde forstand på sprængstoffer. Det fortæller Peter Madsen i bogen ”Raket-Madsen”.

Drabet foregik på kontoret hos Internationale Socialister, og politiet mente derfor, at drabet var politisk betonet.

– Så gav jeg dem min forklaring og fortalte, hvordan min politiske overbevisning var, at vi skulle kolonisere hele universet. Og så hørte jeg ikke mere fra dem siden, forklarede opfinderen.

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold