Nyheder22. november 2017

Kim Walls venstre arm fundet i Køge Bugt

Det var en venstre arm, dykkere fandt i Køge Bugt tirsdag. Den stammer angiveligt fra den dræbte svenske journalist, Kim Wall

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Den arm, dykkere fandt i Køge Bugt tirsdag, er en venstre arm.

Det har Københavns Politi netop offentliggjort i en pressemeddelelse.

Armen var tynget ned med strips og rørstykker af samme type, som blev fundet på benene af den parterede svenske journalist, Kim Wall, så selv om politiet undlader at konstaterere, at det er Kim Walls arm, må man formode, at det blot er et spørgsmål om tid, før politiet slår fast, at der er tale om den næstsidste eftersøgte ligdel fra den dræbte 30-årige kvinde.

Armen blev fundet cirka en kilometer fra det sted, hvor dykkere tidligere fandt Kim Walls hoved og ben.

Hovedet og benene var pakket ind i poser og tynget ned.

Armen der blev fundet tirsdag lå frit i vandet og var ikke pakket ind i en plastikpose.

Forsvarets dykkere og politiet har ligeledes været i vandet i dag uden at gøre yderligere fund i den makabre sag.

Hvis vejret tillader det, fortsætter dykningen efter Kim Walls højre arm og hendes og Peter Madsens mobiltelefoner torsdag.

Da dykkerne fandt armen i vandet tirsdag var det umiddelbart ikke til at konstatere, om det var højre eller venstre arm, fordi armen havde ligget i vandet i mere end tre måneder.

Givet, at det er Kim Walls arm, skal den nu undersøges for blandt andet afværgeskader, for at komme nærmere en opklaring af, hvordan Kim Wall døde, da hun var på reportagetur med opfinderen og ubådskaptajnen Peter Madsen i hans hjemmebyggede ubåd, Nautilus, den 10. august i år.

Peter Madsen har været varetægtsfængslet siden den 11. august sigtet for drab på Kim Wall og anden kønslig omgang end samleje med den 30-årige journalist.

Den sidste sigtelse skyldes de 14 stiklæsioner retsmedicinerne har fundet i og omkring Kim Walls vagina.

Skiftede forklaring

Ubådsmageren Peter Madsen fortalte i første omgang, at han havde sat Kim Wall af på Refshaleøen torsdag aften den 10. august klokken 22.30. Han blev fredag den 11. august sigtet for drab på Kim Wall. Det blev senere slået fast, at ubåden Nautilus gik til bunds som resultat af en bevidst handling og ikke ved et uheld. Peter Madsen fortalte allerede i grundlovsforhør den 12. august, der blev holdt for lukkede døre, at Kim Wall var død ved en ulykke om bord, og at han 'havde givet hende en begravelse til søs'. Den 21. august gjorde en forbipasserende cyklist et grufuldt fund, da han fandt Kim Walls parterede torso i vandkanten på Amager. Få dage senere fastslog DNA-undersøgelserne, at torsoen tilhørte den dræbte Kim Wall. Peter Madsen nægtede da at have parteret Kim Wall.

Kim Walls hoved afkræftede Madsens forklaring

Over en måned senere fandt dykkere således en pose med Kim Walls hoved, lige som man også fandt begge hendes ben, hendes tøj og en kniv i Køge Bugt. Delene var forsøgt tynget med blydele, så de ville synke til bunds. Kim Walls hoved afkræftede Peter Madsens hidtidige forklaring om, at Kim Wall skulle være død af at få en 70 kilo tung luge i hovedet. - I går aftes og i nat til kl. 3 har vi gennemført obduktion af de resterende ligdele. Og det har vist, at der ikke er tegn på fraktur på kraniet eller tegn på stump vold på kraniekassen, sagde drabschef Jens Møller under et pressemøde lørdag den 7. oktober. - Vi har altså fundet hoved og to ben. Det vil sige, at vi ikke har fundet armene. Dem vil vi selvfølgelig lede efter den kommende tid. Det er selvfølgelig set ud fra en efterforskningsvinkel, men også ud fra en etisk vinkel, så de pårørende kan begrave hende hel, fortalte Jens Møller på pressemødet. Peter Madsen har senere forklaret, at Kim Wall kan være død af forgiftning, da der, mens Peter Madsen var oppe på broen, var undertryk og en række udstødningsgasser nede i ubåden. Han har senere erkendt at have parteret Kim Wall. Nu mangler politiet blot at finde Kim Walls højre arm samt deres mobiltelefoner. De manglende effekter står dog ikke i vejen for, at anklagemyndigheden mener, at den har nok til en sag mod Peter Madsen, som skal for retten i marts og april næste år. Se billeder fra sagen:

Raket-Madsen og Kim Wall (billeder fra sagen)

Sponsoreret indhold