Bodil og Martin er stået af gaveræset

To tredjedele af ”Rytteriet” – 57-årige Bodil Jørgensen og 50-årige Martin Buch – var i Tivoli til en snak om jul og den traditionsrige juletræstænding.

To tredjedele af ”Rytteriet” – 57-årige Bodil Jørgensen og 50-årige Martin Buch – var i Tivoli til en snak om jul og den traditionsrige juletræstænding.

(Foto: Dan Mariegaard)

Julen varer længe, koster mange penge.

Men hjemme hos de gakkede komikere fra ”Rytteriet” bliver teaterkronerne ikke brugt på at opfylde juleønsker.

I hvert fald ikke den slags, der skal ind under juletræet.

– Det der med gaver har jeg det lidt svært med. Vi vil ikke have gaver, og vi giver heller ikke gaver. Kun til de små. Det er ikke, fordi jeg er nærig, men vi bliver nødt til at skrue ned i forhold til forbrug, fortæller Martin Buch, som har brugt en del af året på at spille ”Rytteriet – live i Tivoli” sammen med Bodil Jørgensen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

3, 2, 1 ... nu! Så kom der julelys over Tivoli. (Foto: Dan Mariegaard)

Og den kvindelige makker er helt på samme side i forhold til hjerternes fest.

– Vi skal væk fra forbrugsfesten. Vi er også stoppet med at give gaver for nogle år siden. Vi er begyndt at bruge genbrugsgaver. Hos Folkekirkens Nødhjælp har de altid noget, man kan bruge. For eksempel bøger og fine glas, siger den populære skuespiller, som blandt andet står bag den bramfrie kultfigur Rita.

Børnenes fest

De små bliver dog ikke snydt for hyggen i december. Bodil Jørgensen er mor til tre, og Martin Buch far til to, og det er primært for deres skyld, at julen får fuld gas.

– Glæden ved jul bliver genopvakt, når man selv får børn. Når jeg ser Rigmor (Bodil Jørgensens niårige datter, red.), og hvor langsomt tiden går for hende op til jul. Det er jo børnenes fest, fortæller Bodil, før Martin tager over.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Julemanden dukkede selvfølgelig også op direkte fra Grønland. (Foto: Dan Mariegaard)

– Hvis jeg ikke havde fået børn, var jeg nok lidt ligeglad. Men så snart man ser børnenes julelys i øjnene, giver det mening. Jeg synes, det er superhyggeligt. Man bager, sætter lys og laver julekalender, siger han.

De to skuespillere kommer til at se mere til hinanden og Tivoli, når de i foråret 2019 igen indtager Glassalen sammen med Rasmus Botoft til mere ”Rytteriet – live i Tivoli”.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close