Skuespillerduo: Midtvejskrisen kom allerede i 30'erne

Martin Buch og Rasmus Botoft som Rytteriet.

Martin Buch og Rasmus Botoft som Rytteriet.

Foto: Dan Mariegaard

Karikaturtegningen af den middelaldrende mand i sin nyindkøbte luksusbil med de brune lædersæder, hvor en ny og ung kæreste sidder på passagersædet, er den typiske spøg, der bliver lavet, når man taler om mænd, der gennemgår en midtvejskrise.

Men ifølge skuespillerne Rasmus Botoft og Martin Buch skal krisen tages alvorligt. Uanset om den kommer før eller efter, de grå hår blomstrer på toppen af hovedet.

Duoen, der er bedst kendt fra sketch-showet "Rytteriet", fortæller nemlig, at de oplevede en slags midtvejskrisen allerede, da de var i 30'erne.

- Der havde jeg svært ved at finde ud af, hvem jeg var, og hvad jeg skulle. Der gjorde livet virkelig ondt, fortæller Rasmus Botoft.

Kollegaen Martin Buch nikker genkendende og fortsætter:

- Jeg havde lidt kærester hist og her. Jeg levede både bekymringsfrit og uden forpligtelser. Det er først efter, at jeg har fået børn og en familie, jeg føler, at mit liv er fyldt op, og jeg har fået et ståsted.

Efter kæmpesuccesen "Rytteriet" kan de to skuespillere ikke helt holde sig fra hinanden, og nu er de endnu en gang sammen om et projekt.

I den danske film "Swinger" har Martin Buch og Rasmus Botoft fået rollerne som to mænd, der står midt i livet og som på hver sin måde er utilfredse med tilværelsen.

I et forsøg på en flugt fra hverdagen tager de med deres respektive partnere på weekendture i en swingerklub, men her bliver de indre dæmoner for alvor lukket ud.

Filmen sætter ifølge skuespillerne fokus på flere eksistentielle emner.

- Den tager midtvejskrisen alvorligt. Det der med, at man står tilbage med tanken, "Var det dét, eller kan det blive bedre?", uddyber Rasmus Botoft.

Selv om hverken Rasmus Botoft, der privat er gift med skuespillerinden Lisbeth Wulff, eller Martin Buch har forsøgt sig med swingerlivet udenfor filmens kulisser, kan de alligevel godt relatere til deres karakterers forsøg på at undgå hverdagens trivielle rammer.

En afvekslende hverdag er derfor også noget, de selv prioriterer.

- Det handler om at være modig og sørge for, at man ikke keder sig. Lisbeth (Wulff, red.) og jeg rejser meget og forsøger at udfordre hinanden, siger Rasmus Botoft.

Det gælder også for Martin Buch, der danner par med Mona Sharar.

- Vi har jo to små børn derhjemme, så der er mange begrænsninger, men vi prøver at have så mange oplevelser med børnene og virkelig minimere den tid, de har i institutionerne, siger han.

Komediedramaet "Swinger" har premiere den 22. september.

/ritzau/FOKUS

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close