Nyheder21. marts 2016

Bodil Jørgensen blev invalid efter ulykke: Du er tilgivet, Kurt

Kurt Ravn lider af skyldfølelse efter den frygtelige traktorulykke for snart to år siden, men den kan han godt pakke sammen.

Bodil Jørgensen og Kurt Ravn

Det var folkekære Kurt Ravn, som sad bag rattet på den gamle traktor, der under optagelserne til ”Far til fire” i 2014 gled ned ad et dige og knuste kollegaen Bodil Jørgensen.

Som ved et mirakel overlevede den 55-årige skuespiller, selv om hun brækkede alle sine ribben og fik store skader på lever og nyre, men skyldfølelsen har siden siddet tungt i Kurt Ravn.

– Det var mig, der kørte den lortetraktor, og selvfølgelig havde jeg da skyldfølelse bagefter. Det tror jeg, at alle ville have haft. Bodil var jo lige ved at dø. Det, der skete, er noget, der bare ikke må ske. Produktionen fik en kreativ idé uden at konsultere stunt-fagfolk, og det gik som bekendt helt galt. Sådan noget er det frygteligt at være en del af, forklarer Kurt Ravn til Ekstra Bladet.

Det er ikke din skyld
Skyldfølelsen kan ”Røde” fra ”Matador” dog godt pakke sammen, fortæller Bodil Jørgensens mand, Morten Søborg, som har været aktiv i sikkerhedsdebatten lige siden den næsten fatale ulykke.

– Han er tilgivet, og det har Kurt og Bodil også snakket om sammen. Det var jo ikke hans skyld. Det er nogle andre, der er skyldige. Det er dem, der siger, at de skal sætte sig op på traktoren, når der ikke er styr på sikkerheden. Det har intet med ham at gøre, og det ved jeg, Bodil mener, siger Morten Søborg, som har været gift med den berømte skuespiller siden 2005.

Filmfotografen Søborg forstår dog godt, at Kurt Ravn er ramt psykisk efter den tramatiske episode.

– Man kan jo stadig blive ved med at vågne op og tænke ”Hvis jeg nu bare havde gjort det på en anden måde”, siger han.

Invalid resten af livet
Den alvorlige ulykke er dog ikke bare et fjernt mareridt for Bodil Jørgensen og bliver det heller aldrig. Skuespilleren har nemlig stadig men fra den voldsomme traktorulykke, og hun må formentlig leve med dem resten af livet.

– Hun bliver aldrig sig selv igen. Jeg kan se det, hver gang hun rejser sig op. Så humper hun jo af sted, og hun har ondt i nakken og ryggen, fortæller hendes mand.

Til sommer er det endelig tid til at gøre regnskab for de skader, som den gamle traktor pådrog Bodil Jørgensen på Mandø. – Efter to år får hun tildelt en vis procentvis invaliditet, og det kører jo efter en eller anden offentlig tarif. Hun havner vel på 10-20 procent invaliditet, har vi fået at vide. Det er ikke noget, man kan leve af resten af livet, fortæller Morten Søborg om Bodil Jørgensen, som dog stadig er yderst aktiv på både film og TV.

Sponsoreret indhold