Nyheder6. december 2016

Raser over DRs julekalender: Uhyggelig og handler IKKE om jul

Det er ikke alle, der er lige imponerede over dette års julekalender fra DR1. Mange af serene synes således, at fortællingen om tvillingsøstrene Sara og Anna er både uhyggelig og jule-fattig.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/den_anden_verden.jpg
 (Foto: DR1)

Med 840.000 seere er ”Den Anden Verden” et af de mest sete TV-programmer herhjemme i disse dage.

Men trods de høje seertal er der mange af seerne, der mener, at der er noget riv-rav-ruskende galt med DR1s julekalender anno 2016.

Den er nemlig alt for uhyggelig – og så mangler den også dét, der for mange er hovedingrediensen i en god julekalender: Nemlig jul.

På ”Den Anden Verdens” Facebook-side er der således flere, der raser over en julekalender, som de mener er både uhyggelig og som mangler julehygge og juletema.

- Dårlig julekalender, hvor er jeg skuffet, ingen jul overhovedet, ikke engang sne sikke noget, gab ikke engang børn gider se den, skriver én.

- Den fænger bare slet ikke. Så mangler der altså også noget jul. Det er en julekalender, skriver en anden.

- Jul jul og atter mangler der jul ..., skriver en tredje.

- Den er for uhyggelig og mangler julehygge, lyder det fra en fjerde.

”Den anden verden” handler om tvillingsøstrene Sara og Anna på 14 år og er inspireret af Brødrene Grimms eventyr, da en del af fortællingen foregår i en magisk eventyrverden, hvor Sara rejser til for at møde Prinsen.

Foruden kritikken over at julekalenderen ikke handler om jul, er der også nogle, der mener, at julekalenderen er for voldsom. I femte afsnit så man blandt andet, hvordan Sara forsøgte at vende tilbage til eventyrlandet ”Den Anden Verden” ved at holde hele sin krop og sit hoved nedsænket i iskoldt vand.

Og det er måske lige voldsomt nok for små TV-seere, fortæller en af seerne til mx.dk:

- Jeg synes, den er ret voldsom. Hun vil gerne i den anden verden igen og igen og prøver at gøre de samme ting og besvime, og jeg ved ikke hvad. Hvis et barn tror, man kan blive Snehvide ved at gøre sådan, er det lidt voldsomt. Jeg troede selv på mange ting, jeg så i julekalenderen, da jeg var mindre, skriver Karina Hansen til mx.dk.

Her kan du se de medvirkende i julekalenderen:

"Den anden verden": Her er alle de medvirkende i julekalenderen

Sponsoreret indhold