Nyheder11. november 2021

Baldwin sagsøgt efter drab på fotograf

En netop indgivet retssag bliver anset som den første af slagsen mod Alec Baldwin efter tragedie på filmset
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/alec_baldwin.jpg
 Foto: MEGA

Det var uden tvivl en forfærdelig tragedier, der fandt sted, da Halyne Hutchins mistede livet under optagelserne til filmen "Rust".

Siden da er der blevet diskuteret meget, hvis skyld det er, og om man kan give nogen skylden.

Men nu virker der til at være kommet nyt i forhold til det spørgsmål.

Der er nemlig sket det, Den amerikanske skuespiller Alec Baldwin er blevet sagsøgt af en kollega på filmsettet "Rust" for uagtsomhed i forbindelse med drabet på en filmfotograf i sidste måned.

Det oplyser advokater onsdag.

Kollegaen Serge Svetnoy, der var belysningstekniker på settet i den amerikanske by Santa Fe, overværede episoden, da Baldwin skød og dræbte fotograf Halyna Hutchins med en rekvisit-pistol.

Svetnoy anklager i det civile søgsmål Baldwin og andre for at undlade at overholde sikkerhedsregler og tillade at pege våben med skarp ammunition mod andre mennesker på settet.

- Der var simpelthen ingen grund til, at der skulle være et skarpt skud i den revolver eller noget som helst andet sted på settet.

- Det, at der var en kugle i den revolver, udgjorde en dødelig trussel for alle i nærheden af revolveren, lyder det i retsdokumenter i sagen.

Søgsmålet langer også ud efter medinstruktør Dave Halls og medarbejderen Hannah Gutierrez-Reed, der havde ansvar for at opbevare våben på settet.

Sagen er indgivet ved en domstol i Los Angeles og bliver anset som den første af slagsen mod Baldwin, siden episoden skete 21. oktober.

Få dage inden den fatale ulykke under optagelserne til westerfilmen blev samme pistol angiveligt også affyret ved en fejl.

Og heller ikke her var en skuespiller, der skulle agere Alec Baldwins stunt double, vidende om, at pistolen kunne afføre skud.

Faktisk var han angiveligt blevet fortalt det stikmodsatte.

Sponsoreret indhold