Kendte8. november 2021

Alec Baldwin: Politiet bør være til stede på alle filmoptagelser med våben

Den 63-årige skuespiller, der sidt i oktober ved en fejl affyrede et dødeligt skud på ”Rust”-optagelserne, opfordrer nu til bedre sikkerhed på filmset
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stadig er den frygtelige ”Rust”-ulykke, der fandt sted under filmoptagelser i New Mexico, ved at blive undersøgt til bunds.

Og i mellemtiden er filmstjernen Alec Baldwin i færd med at komme sig ovenpå den tragiske hændelse, som tog livet af hans kollega, filmfotografen Halyna Hutchins.

Politi på alle optagelser

Indimellem giver han lyd fra sig – ikke på Twitter, som han for nyligt ændrede indstillinger på – men i stedet gennem sin Instagram, hvor han mandag eftermiddag dansk tid skriver:

- Alle film- og TV-optagelser, hvor der gøres brug af pistoler – falske eller ikke – burde have politi på stedet, hyret af produktionen til at overvåge våbensikkerheden.

Det vurderes, at ulykken på optagelserne til westernfilmen ”Rust” – der nu er sat på pause – vil føre til sigtelser for ”voldsomt svigt i våbenhåndteringen” som minimum.

Baldwin har netop for få dage siden delt en række af sin kollegas udsagn på de sociale medier.

Terese Magpale Davis arbejdede som kostumier på filmen ”Rust”, og hun kalder historien om umenneskelige arbejdsvilkår, overarbejde og usikre og kaotiske forhold for ”bullshit.”

Hun beskriver det at ære en del af et filmhold som at være i en ”tæt familie”. Og særligt holdet bag ”Rust” var tætte, mener hun.

- Halyna var i centrum af vores familie, hun var det stærkeste lys. At en eller to personer forsøger at ødelægge denne skønhed med ulækker og falsk larm forstærker smerten, og gør sorgprocessen sværere.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hutchins_0.png
 Instagram

Halyna Hutchins blev 42 år gammel (Foto: Instagram)

Hun afviser desuden rygterne om, at dele af filmholdet skulle have udvandret på grund af sikkerhedsbekymringer op til den skæbnesvangre dag, hvor Baldwin affyrede den rekvisitrevolver, der dræbte fotografen og sårede instruktøren.

- Vi arbejdede aldrig mere en 12 og en halv time, og de fleste dage var det under 12, skriver hun.

Sponsoreret indhold