Lars Løkkes mindeord: Baggårdskatten har slentret sin sidste tur

Lars Løkke har skrevet et rørende mindeord om Kim Larsen, der døde søndag den 30. september 2018.

Lars Løkke har skrevet et rørende mindeord om Kim Larsen, der døde søndag den 30. september 2018.

Foto: Aller Media

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udsendte søndag eftermiddag mindeord om Kim Larsen, der stille sov ind søndag morgen.

Du kan læse statsministerens sidste år til Kim Larsen herunder:

Baggårdskatten har slentret sin sidste tur over Christianshavns brosten. Det gør mig så trist.

Han var i opposition til det meste, og alligevel var han vores alle sammens. Den gamle gadedreng, der var modstander af monarkiet og sagde nej tak til Ridderkorset, men alligevel mødte op og spillede for H.M. Dronning Margrethe, da hun fyldte 70 år. Fordi ”jeg kan sgu’ godt lide damen”, som han sagde. Og behøver man anden grund til at bringe andre glæde?

Jeg har selv mødt Kim Larsen flere gange. Blandt andet i forbindelse med, at jeg som indenrigs- og sundhedsminister var med til at indføre rygeloven. Jeg har aldrig været i tvivl om, at det nok var en af de love, som Kim Larsen var mest utilfreds med. Dengang arrangerede jeg et borgermøde, hvor Kim Larsen var med til at argumentere mod forbuddet. Det var et af de bedste - og mest anderledes - politiske møder, jeg har været med til.

Artiklen fortsætter under billedet...

Lars Løkke har delt sine mindeord om Kim Larsen. Foto: Thomas Laursen

Få har bundet danskerne sammen som Kim Larsen. Og det vil han blive ved med, selvom han ikke er blandt os længere. Jeg sang selv ’Kvinde Min’ til min kone Sólrun, da hun fyldte 40 år. Han har sat gang i dansen og været glædens katalysator, når vi danskere har fejret fødselsdag, bryllup, guldbryllup og livet i det hele taget. Og han har været lydsporet til manges sidste farvel. Når der blev helt stille.

Jeg håber, der er sol over Gudhjem, Kim.

Æret være Kim Larsens minde”.

Også Linse Kessler var en af mange kendte, der hyldede Kim Larsen denne søndag. Ligesom Lars Løkke Rasmussen har hun flere gange mødt musikeren – særligt da hun var barn, og Kim Larsen boede i hendes nabolag.

- For helvede Larsen, det var sgu for tidligt.... Jeg vil takke dig så meget, for alle de minder du har givet mig med i mit liv, med din stemme og musik, skriver Linse i sin hyldest og tilføjer:

- Da jeg stod (som 10 årig) oppe på Volden, kl 23, og lyttede OG kiggede ned på dig og resten af GASOLIN, og sang med, når jeg løb rundt foran din ejendom på Christianshavn, og fik autografer flere gange om ugen, kæft hvor må du ha’ været træt af mig og mine venner, men du blev aldrig sur.

- Hvil i fred, og vid, at du var for blæret. Nu vil jeg lytte til ‘This is my life’ og sige mit ydmyge farvel, skriver hun til slut.På Facebook, Instagram og Twitter har danskerne hele dagen delt sange af Kim Larsen og prøvet at sætte ord på, hvor stor en betydning, han har haft i deres liv.

I hans hjemby Odense har flere hundreder i dag lagt vejen forbi hans beskedne lejlighed på Claus Bergs Gade 5A i Odenses H.C. Andersens kvarter. Der er blevet lagt både blomster, lys og fadøl.

Artiklen fortsætter under billedet...

Ude foran hjemmet blev der søndag eftermiddag stillet en halv liter fadøl til nationalskalden. Det var naturligvis en halv classic/almindelig. Foto: Aviaya Valdivia Hansen

På hans stambar drikker der fadøl, ryges smøger og fortælles anekdoter.

Ja, danskerne har hele dagen æret musikeren, der døde i en alder af 72 år.

Nu opfordrer en nyligt oprettet Facebook-begivenhed så til, at danskerne i aften tænder et lys for den folkekære musiker. Præcis som han selv opfordrede alle os til at tænde lys i sangen ”Flyvere i natten”.

Artiklen fortsætter under billedet...

Kim Larsen gjorde comeback i Nyborg den 28. juni, efter at han havde været i behandling for prostatakræft.

Kim Larsen døde søndag efter en længere kamp mod sygdom. Han var sidste år blevet diagnosticeret med prostatakræft. Foto: Aller Media

“Jeg sætter lys, lys i mit vindue, til minde om alle dem, der forsvandt engang”... I aften gør vi det for Kim Larsen, står der i Facebook-begivenheden, der allerede har fået over 2000 deltagere på ganske kort tid.

I begivenheden opfordres der også til, at man deler et billede af sit lys og deler det med hashtagget #sætterlysimitvindue.

Du kan tilmelde dig begivenheden her.

72-årige Kim Larsen sov stille ind søndag morgen. Blot en måned forinden havde han og Kjukken takket for årets koncerter og lovet, at der var mere musik på vej. 

-  Vi samles igen over efterår og vinter, hvor vi begynder at arbejde i øvelokalet med Larsens nye sange. Der er pt. ingen nye koncertplaner, men så snart det bliver planlagt, offentliggører vi det på denne side, skrev bandet på sin Facebook-side. 

Desværre nåede Kim Larsen ikke at berige os med mere musik. 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close