Nyheder30. september 2018

Opfordring: Sæt lys i dit vindue i aften - til minde om Kim

Danskerne har valgt at minde Kim Larsen på mange måder. Nogle har været forbi hans hjem i Odense, andre har valgt at høre Kim Larsen-musik hele dagen. Og så opfordres der nu til, at danskerne tænder et lys i aften for den folkekære musiker, som han selv opfordrede alle os til at tænde lys i sangen ”Flyvere i natten”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lys_frnt.jpg
 Foto: Aller Media

Hvordan ærer man bedst Kim Larsen og hans minde?

Hele dagen har danskerne på hver deres måde hyldet den afdøde musiker, der stille sov ind søndag morgen omgivet af sine seks børn og sin hustru Liselotte.

På Facebook, Instagram og Twitter har danskerne delt sange af Kim Larsen og prøvet at sætte ord på, hvor stor en betydning, han har haft i deres liv.

I hans hjemby Odense har flere hundreder i dag lagt vejen forbi hans beskedne lejlighed på Claus Bergs Gade 5A i Odenses H.C. Andersens kvarter. Der er blevet lagt både blomster, lys og fadøl.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/hus_5.jpg

Ude foran hjemmet blev der søndag eftermiddag stillet en halv liter fadøl til nationalskalden. Det var naturligvis en halv classic/almindelig. Foto: Aviaya Valdivia Hansen

På hans stambar drikkes der fadøl, ryges smøger og fortælles anekdoter.

Ja, danskerne har hele dagen æret musikeren, der døde i en alder af 72 år.

Nu opfordrer en nyligt oprettet Facebook-begivenhed så til, at danskerne i aften tænder et lys for den folkekære musiker. Præcis som han selv opfordrede alle os til at tænde lys i sangen ”Flyvere i natten”.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/kim_larsen_1.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Kim Larsen døde søndag efter en længere kamp mod sygdom. Han var sidste år blevet diagnosticeret med prostatakræft. Foto: Aller Media

“Jeg sætter lys, lys i mit vindue, til minde om alle dem, der forsvandt engang”... I aften gør vi det for Kim Larsen, står der i Facebook-begivenheden, der allerede har fået over 2000 deltagere på ganske kort tid.

I begivenheden opfordres der også til, at man deler et billede af sit lys og deler det med hashtagget #sætterlysimitvindue.

Du kan tilmelde dig begivenheden her.

72-årige Kim Larsen sov stille ind søndag morgen. Blot en måned forinden havde han og Kjukken takket for årets koncerter og lovet, at der var mere musik på vej.

- Vi samles igen over efterår og vinter, hvor vi begynder at arbejde i øvelokalet med Larsens nye sange. Der er pt. ingen nye koncertplaner, men så snart det bliver planlagt, offentliggører vi det på denne side, skrev bandet på sin Facebook-side.

Desværre nåede Kim Larsen ikke at berige os med mere musik.

Sponsoreret indhold