Nyheder20. april 2018

Efter kræftsygdom: Anne-Grethe Bjarup Riis sender sine børn til psykolog

Efter sønnen Gilbert kæmpede mod kræft i næsten tre år, har det taget hårdt på familien
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20170710_dm_anne_grethe_bjarup_riis_084.jpeg
 Foto: Dan Mariegaard

Det er ved at være et halvt år siden, at Anne-Grethe Bjarup Riis og hendes familie kun ånde lettede op, da sønnen Gilbert tog sin sidste kemopille.

Det blev fejret med fest og familiebesøg, efter Gilbert to et halvt år kæmpede mod kræften.

Men selv om han nu er erklæret rask og ikke længere er i behandling, så er alt ikke ved det gamle. Anne-Grethe, der sammen med sin mand Bo også har datteren Yrsa, 13 og sønnen Osvald, 21, vil gerne sikre sig, at alt går som det skal med begge børn.

- Gilbert har det rigtig godt. Der er noget angst om aftenen, og vi skal både have Gilbert og Yrsa til psykolog igen, fordi der er nogle efterveer, som dukker op nu. Det er jo ikke noget livstruende, men noget, vi skal have professionelle til at se på, fortæller Anne-Grethe Bjarup Riis til Billed-Bladet.

Hun fortæller også, at hun nok selv bør opsøge en psykolog som kan hjælpe hende med at bearbejde sønnens hårde sygdomsforløb.

Gilbert var blot otte år, da han fik konstateret leukæmi. Det hele startede, da han faldt ned fra en rutsjebane og blev ved med at have rygsmerter.

Til sidst meddelte lægerne, at Gilbert sandsynligvis havde leukæmi.

De fandt senere ud af, at 70 procent af Gilberts blodceller var angrebet af sygdommen, og derfor skulle behandlingen starter med det samme.

Anne Grethe valgte hurtigt at fortælle offentligheden om sønnens sygdom, fordi hun havde brug for at alle vidste, hvilken forfærdelig kamp hun og familien kæmpede.

I dag er Gilbert rask, men det betyder ikke, at familien ikke stadig er på vagt.

- Han kan desværre risikere at få tilbagefald, men han er rask og skal gå til kontrol, indtil han er færdig med at vokse, har Anne-Grethe tidligere fortalt.

Da Gilbert blev raske fejrede familien det med en kæmpe fest med 70 mennesker.

Sponsoreret indhold